Programma De Amsterdamsche Kerstmarkt grotendeels bekend

It’s beginning to look a lot like Christmas. Nog minder dan een maand en dan zitten we allemaal waarschijnlijk feestelijk en culinair te gourmetten. Maar daarvoor nog, vindt van tot 23 december de eerste editie van De Amsterdamsche Kerstmarkt plaats op het Westergas-terrein in Amsterdam.Met een take-over van Kunstbende, een speciaal filmprogramma van Cineville en Het Ketelhuis, een dagelijkse Vintage Per Kilo sale, een ijsbaan en een afsluitend feest door Fiesta Macumba Soundsystem is het grootste deel van het feestelijke programma inmiddels bekend.

Kerstfestival

Naast de markt als belangrijk onderdeel, wordt De Amsterdamsche Kerstmarkt vooral ook de beleving van een kerstfestival. Dagelijks wordt er tot laat in de avond gedanst: vrijdagmiddag 20 december om 16:00 uur is de aftrap met De Grote Amsterdamsche Kerstborrel. Zaterdag heeft het thema van De Heilige Nacht met in de avond een programma door Radio Radio en op zondag klinken er smartlappen en guilty pleasures tijdens Mokums Glorie. Tot slot wordt op maandag Exotisch Kerstfeest gevierd met een Hiphop Kerstborrel door Juicy x Fuego en de Feliz Navidad Closing met Fiesta Macumba Soundsystem.

Cultuur

Ook is er aandacht voor veel andere culturele smaakmakers. Zaterdagmiddag neemt Kunstbende voor enkele uren de complete Amsterdamsche Kerstmarkt over met optredens van (oud)winnaars en bekende gezichten. Ook het Torpedo Theater, bekend als het kleinste theater van Amsterdam, zal tweemaal ten tonele verschijnen. Het kinderprogramma voor de allerkleinsten wordt dagelijks verzorgd door Westergasjes. In samenwerking met Het Ketelhuis en Cineville is een filmprogramma samengesteld. Op vrijdag de 20e om 21:45 uur draait Die Hard, met na afloop de Cineville Kerstknalfuif, en op zondag 22 december om 15:00 uur wordt White Christmas vertoond.

Het Machinegebouw biedt een dagelijks onderkomen aan de pop-up store van Vintage per Kilo. Dagelijks staan zij er met een grote selectie aan vintage uit de jaren 50′ tot 90′. Verder is er zowel binnen als buiten een veelvoud aan in kerstsferen gehulde marktkramen, winterbars en foodtrucks te vinden.

Beter kun je jouw kerst niet beginnen!

Foto’s: VAAG