Pure kunst: super duidelijk omschrijven waar je staat op feestjes

Het kost je al aardig wat organisatietalent om al je vrienden naar hetzelfde festival of feestje te krijgen. Maar hey, het is gelukt. Iedereen heeft ook nog eens op tijd een kaartje. Jij hebt er zin in. Je hebt je mooiste outje aan, jullie hebben een plekkie gevonden – ‘linksvoor, maat, linksvoor’ -, kortom: alle ingrediënten voor een prachtige avond zijn daar. Maar nog vóór het eerste rondje gehaald is, begint het gedonder.

Tim komt Heinrich tegen, een Duitser waarmee hij ooit toen hij 14 was een uitwisseling deed, maar hij is nooit meer terug naar z’n gezin gegaan. Tim snapt dat wel. Nicolette loopt schreeuwend op Anne-Fieke af en je weet nu al: die zien we niet meer terug. Boy is zo dorstig, dat hij alvast een tweede rondje aan het halen is en Nelsy gooit er altijd ‘alvast wat in’, anders kan ze straks niet zo lekker slapen.

Lang verhaal, nog langer: iedereen is goneria. Foetsie. Maar het lekkere aan festivals en dit soort feestjes is dat alles toch wel los loopt. En naarmate de tijd vordert begin je steeds meer appjes binnen te krijgen:

Tim: “Jo, ik ben even met Hein naar de technotent. De DJ is een maat van hem, check je zo.”

0652355236: “Hey, ik app ff met de tel van Anne-Fieke. Batt is nu al op, you know me haha. Waar staan jullie? X. Nico”

Boy: “Maat ben juli kwijt en hb twee kartonnen m bier”

Nelsy: “Heb jij het nr van appie?” “Jo?” “Wacht ik kom naar jullie” “Waar staan jullie”

En dan is het aan jou, grote vriend(in). Hoe ga je dit uitleggen? Een aantal tips:

1. Hogere wiskunde

Slinger de stelling van Pythagoras er even bij. Kies twee punten in een hoek van 90 graden die precies recht voor je (podium) en links of rechts van je staan (bijvoorbeeld een bar of een paal). Zeg dat jij op de plek staat waar deze twee samenkomen. Prima te doen, al zal Nels je nooit meer vinden. Helaas.

2. Kies geen variabelen

De logica wordt steeds schaarser naarmate de tijd vordert. “Lieverd, we staan bij gekleurde Minion.” “Schat, ik kan de MC zo zien! Beetje links van hem. Voor mij dan. Als je achter hem zou staan” “We staan bij zo’n hele lange gozer die de hele tijd voor me neus staat. Hij zweet super erg.” “We staan bij zo’n mobiele barretje van Heineken!” 

Ja, dat wordt ‘m dus niet. Wel doen? Vaste punten pakken!

3. Neem zelf iets achterlijk groots mee

Het kan je broer Jef zijn, maar ook een stok met een vlag. Of een opblaas-Pokémon. Of een knuffel aan een touwtje. Of een verlicht pence-symbool. Of niet. Of wel. Of naai iemand op van je vrienden om zoiets te doen.

4. Kijk omhoog Sammy, kijk omhoog

Op een beetje festival of in een beetje club hebben ze wat tijd gestoken in aankleding. Geverfde mensen die aan lakens door de lucht vliegen, enorme lampen, kunstwerken, niet te definiëren doeken aan stalen pijpen, een ballon die omhoog is gevlogen. Noem het maar op. Heel simpel om je vrienden terug naar je te navigeren.

5. Stuur foto’s

Velen hebben deze al ontdekt: foto’s sturen vanuit waar jij staat. Sommigen hebben dit zelfs tot een ware kunst verheven. Belangrijke ijkpunten als de DJ booth, opvallende mensen, tentpalen, etcetera. Alles staat er op!

Foto: Sam Bloom

6. Als je geappt hebt, ben je niet klaar

Wil je je vriendjes en vriendinnetjes graag zien? App dan niet waar je staat en hou het daarbij. Als jij rond je heen blijft kijken is de kans twee keer zo groot dat de verloren Boy met z’n twaalf halve pilsjes jullie vindt.

7. Take it easy

Zoals gezegd: alles komt toch wel goed. Je kan ook gewoon gaan genieten van je avond, als het gezellig genoeg is blijft iedereen toch wel bij elkaar of vind je elkaar zo terug. En anders steek je toch gewoon een dikke toeter op met die zweterige lange guy. Grote kans dat hij fucking chill is, toch?

Pas hier wel mee op – kleine anekdote: toen hoofdredacteur, Jorg, van dit fijne magazine me ooit kwijt was, appte hij waar ik was. Ik was in de eerdergenoemde ‘take it easy-modus’ en verzuimde te reageren. De volgende ochtend zag ik dit:

Lekker zatjes op de fiets terug dacht hij dat ik hem geappt had en reageerde op zichzelf. My man.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *