Rare seksmythes: fabels en feiten

seksmythes

Het is een veelbesproken onderwerp en we gaan er allemaal lekker op: seks. Maar wanneer er zoveel over een onderwerp gepraat wordt, ontstaan er enorm veel misvattingen. Het wordt dan steeds moeilijker om de waarheid te onderscheiden van de fabeltjes. Wij hebben een aantal rare seksmythes voorbij horen komen. Maar welke zijn nu waar, en welke zijn gewoon ronduit ‘klets’? Hebben wij weer even lekker voor jou uitgezocht. Bij deze: de raarste seksmythes op een rijtje.

Rare seksmythes: fabels en feitjes

Van bier ga je uit je poes stinken

Feit. Niet dat dit je als vrouw tegen moet houden bier te drinken, maar de gist in het bier kan ervoor zorgen dat je downstairs area iets penetranter gaat ruiken dan misschien wenselijk is. Overigens gaat niet alleen de flamoes ervan stinken, bier doet namelijk de geur van de penis ook niet echt ten goede. O ja, en je scheten ook niet. Onderzoek wijst uit dat ook je scheten namelijk erger stinken na je wekelijkse kroegsessie. Geen reden om tegen vrouwen die bier drinken te zijn dus, bier is immers begonnen als vrouwendrankje.

De penis kan vast komen te zitten tijdens de seks

Feit. Er is zelfs een medische naam voor: penis captivus. Bij dit verschijnsel verkrampt de vagina tijdens de seks waardoor de penis er niet meer uit kan. Het resultaat? Een enkeltje naar de eerste hulp. Terwijl je dus nog in elkaar zit. Om los te kunnen komen zou de vrouw vervolgens een injectie krijgen waardoor de spieren in de vagina weer ontspannen. Dankzij penis captivus is overigens ook de mythe ontstaan dat je vacuüm kunt zuigen wanneer je seks hebt onder water, waardoor je vast zou kunnen komen te zitten. Dit is dan weer niet waar.

De pil maakt je dik

Fabel. Vroeger was dit wel zo, omdat de pil toen nog niet zo goed doorontwikkeld was als nu. Toen zat er namelijk een hele hoge dosering oestrogeen in, wat je een paar kilo dikker kon maken. Nu is dit echter niet meer zo. Het kan wel zo zijn dat je op het begin extra eetlust krijgt van de pil en dat je daardoor een aantal kilo’s aankomt. Maar niet zoveel kilo’s als bij een zwangerschap, leg hem dus nog maar niet aan de kant.

Mannen hebben hun seksuele piek op hun 18e, vrouwen op hun 28e

Feit. Op het gebied van de hormonen dan. Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben de meeste mannen de grootste piek in hun testosterongehalte op hun 18e. Bij vrouwen zit de grootste piek in oestrogeen op hun 28e. Dit zegt echter helemaal niks over je prestaties in bed. Maar het kan wel iets zeggen over hoeveel zin je hebt in seks.

Van seks onder water raak je niet zwanger

Fabel. Volgens deze mythe zou water de spermacellen moeten doden waardoor je niet zwanger kunt raken. Er zit echter wél een kern van waarheid in: het water zorgt er wel voor dat een deel van de spermacellen afsterft. Echter is de kans altijd erg groot dat er een aantal lucky bastards tussen zitten die hun weg naar de baarmoeder gewoon vinden. Overigens is een condoom ook minder betrouwbaar onder water: water zorgt voor schuring wat kan zorgen voor kleine scheurtjes in het condoom. Uitkijken dus.

De eerste keer seks doet fucking veel pijn bij de vrouw

Fabel. Dit is afhankelijk van de vrouw, de grootte van de penis en de manier waarop die naar binnen gehannest wordt. Het doet lang niet altijd pijn, aangezien ook niet iedere vrouw een maagdenvlies heeft.

Op een oude fiets moet je ‘t leren

Fabel. Veel mensen denken dat je door veel ervaring in bed, ook automatisch beter wordt in de daad. Ook niet altijd waar. Al baart oefening wel kunst natuurlijk. Maar dit is dan ook weer afhankelijk van hoe goed de training geweest is.

Je kan alsnog zwanger raken als je aan de pil zit

Feit. Wanneer je aan de pil bent is er zo’n 0,2 tot 10% kans dat je alsnog zwanger wordt. Dit kan komen doordat je niet zorgvuldig genoeg bent met slikken, doordat je bepaalde antibiotica slikt of doordat je bijvoorbeeld overgegeven hebt. Daarnaast is ieder lichaam anders, dus kan het altijd mis gaan. De veiligste manier blijft altijd double dutch: wrap it up. 

Van paardrijden scheurt je maagdenvlies

Fabel/feit. Dit kan, in theorie, gebeuren. Maar dit staat ook weer helemaal los van paardrijden en is erg afhankelijk van de vrouw in kwestie. Zoals we al eerder zeiden, niet iedere vrouw heeft überhaupt een maagdenvlies. En daarnaast kan het maagdenvlies ook ‘scheuren’ als je bijvoorbeeld fietst.

Aziatische mannen hebben kleinere pikjes en donkere mannen zijn groter geschapen

Feit. Of ja, statistisch gezien dan. Niet elke Aziatische man is klein geschapen, maar ook niet iedere Afro-Amerikaanse man heeft een anaconda in zijn broek hangen. Overigens is het wel zo dat de gemiddelde penis in Azië kleiner is dan de gemiddelde penis in Afrika.

Mannen denken elke 7 seconde aan seks

Fabel. Hier is wel ooit onderzoek naar geweest en veel mensen denken dat het zo is. Toch is dit bij lang niet iedere man het geval. De waarheid is dat zo’n 23% van de mannen écht frequent aan seks denkt.

Oesters, chocolade aardbeien en champagne maken je geil

Fabel. Jij maakt jezelf geil. ‘Afrodesiacs’ zijn in principe bullshit. Ja, de juiste sfeer kan ervoor zorgen dat je iets voelt tingelen in je broek. En ja, het juiste eten kan hieraan bijdragen. Maar je wordt niet geil van het eten zelf, dit zit eigenlijk puur tussen de oortjes.

Van masturberen kom je het hardst klaar

Feit. Het geldt niet voor iedereen, maar veel mensen komen wel nét iets harder klaar als ze masturberen. Waarschijnlijk heeft dit iets te maken met het feit dat ze zelf precies weten wat ze lekker vinden.

Een penis kan breken

Feit. Ondanks dat de penis geen botten heeft, kan hij wel degelijk breken. Dan scheuren namelijk de wanden van het zwellichaam, wat gepaard gaat met een ‘krakkend’ geluid. De penis komt dan scheef te staan en gaat opzwellen. Ouch. 

Grote voeten, grote pik

Fabel. Dit geldt overigens ook voor grote handen, grote pik. Of grote mannen, grote pik. De penis is voor zover de wetenschap weet niet af te meten aan een ander lichaamsdeel van de man.

seksmythes-2
Credits: Pixabay
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *