Het recept voor je eigen ultieme aftermovie

eigen aftermovie

Na een festival puilt je telefoon vaak uit met pareltjes van foto’s en videos. Terwijl jij nog in je nest ligt en een smoel hebt als de Sahara, scroll je met een glimlach door je mediabibliotheek met de beelden die je dag ervoor hebt vastgelegd. Leuk voor jezelf, misschien leuk voor je vrienden, maar waarom zou je het niet met de rest van de wereld willen delen? Zelf een sicke aftermovie maken is namelijk makkelijker dan je denkt. Als je jezelf de volgende keer aan dit recept houdt, maak jij een aftermovie die nog epischer is dan die van Tomorrowland.

Video bewerken

Niet alle beelden die je geschoten hebt zijn geschikt voor een aftermovie en de beelden die je wél kunt gebruiken kunnen nog wel wat bewerkt worden. Het moet er namelijk slick uitzien, zodat je je vrienden die er niet bij waren kunt overtuigen om er volgend jaar sowieso bij te zijn. Download een video editor voor Mac of Windows, of welk besturingssysteem je ook gebruikt, en je kunt meteen aan de slag.

Het recept

Warmte

In het bewerkingsprogramma draai de verwarming (warmte)  flink aan zodat het lijkt alsof het op de dag van het festival warm en droog was. Dit werkt zelfs als je heel de dag door de modder hebt gewalst op het festivalterrein en mensen hebt zien huilen toen ze een uur moesten wachten voordat ze een vieze Dixi in konden. De mensen lijken door deze bewerking misschien wel op Oempa Loempa’s, maar fack it, je laat er iedereen denken dat je voor het festival een maand op een Balinees strand hebt lopen chillen.

eigen aftermovie-1
Credits: YouTube

Hartjeshanden

Een aftermovie is niet compleet zonder iemand die random een hartje met zijn of haar hand maakt. Het straalt één en al liefde uit en we hebben allemaal liefde nodig. Toch?

eigen aftermovie
Credits: YouTube

Bellenblaas

Iemand die bellen blaast op je aftermovie lijdt de aandacht af van de brakende mensen op de achtergrond. Iedereen is gefixeerd op het meisje met de enorme ballen, uh, bellen.

eigen aftermovie-3
Credits: YouTube

Zoenende meisjes

Geen verplicht onderdeel van het recept, maar brengt net dat beetje pit in je aftermovie. Calculeer hier ongeveer vier à vijf muntjes voor in. Voor niks komt namelijk de zon op.

eigen aftermovie-4
CreditsL YouTube

Champagne Showers

Er zei nooit iemand “ik vind het fucking chill om champagne in man oog te krijgen”, maar op beeld ziet het er mega dik uit. Die paar mensen bij de EHBO zijn het dan ook wel waard, zij hebben het hoger doel geëerd: jouw aftermovie. Vergeet niet je lens schoon te maken na al dat rondvliegende drank.

eigen aftermovie-5
Credits: YouTube

Horizontale balken

Tot slot top je het geheel af met twee zwarte horizontale balken aan de onder- en bovenzijde van de video, want doet schijnt te horen.

eigen afermovie
Credits: YouTube

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *