De Red Alert app waarschuwt je voor gevaarlijke drugs

Tegenwoordig is experimenteren met drugs onderdeel van de maatschappij en hebben de EHBO-posten op festivals en feestjes het vaak net zo druk als het barpersoneel. Het gebruik ervan is namelijk nooit zonder risico’s en bij sommige pillen poeders en vloeistoffen die een omloop zijn, zijn de risico’s extra groot. In Nederland wordt de drugsmarkt gemonitord door het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) van het Trimbos-instituut. In 2016 hebben zij de zo geheten Red Alert app ontwikkeld om gebruikers van ‘partydrugs’ te informeren over welke pillen een extra groot risico voor de volksgezondheid met zich meebrengen. Pillen die bijvoorbeeld een tandjes hoge dosering MDMA bevatten of pillen die vervuild zijn met allerlei rommel. Dus voordat je weer iets in je mik duwt, check de app even. Scheelt weer een pompje in je maag, or even worse

Red Alert App

In de app vindt je een lijst van pillen die te boek staan als ‘extra gevaarlijk’. In deze zwarte lijst kun je bekijken om welke pillen dit gaat (naam, kleur etc), wat er precies in de pillen zit én wat de risico’s zijn als je deze gebruikt. Naast tips om de risico’s bij het gebruik van drugs te verminderen, gaat er ter waarschuwing direct een ‘Red Alert’ uit wanneer er extra gevaarlijke drugs in omloop. Dit pushbericht informeert je over de karakteristieken van de pil en hoe je deze kunt herkennen.

Testen

In de Red Alert app vind je ook een overzichtelijk kaart van testservices waar je jouw pillen kunt laten testen. Het testen geldt trouwens niet alleen voor pillen, maar voor alle drugs. Lekker anoniem en uiteraard zonder gevolgen. De uitslag van de analyse wordt netjes bij je bezorgd, zodat je precies weet wat je in je bezit hebt.

De ‘Red Alert’ app is te downloaden voor zowel iOS als Android.

Red Alert app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *