Ben jij de eeuwige vrijgezel? Dan is dit waarschijnlijk de reden

vrijgezel-1

Heb jij jezelf ooit afgevraagd waarom jij al sinds mensheugenis vrijgezel bent en relaties gewoon niet willen werken, terwijl je vrienden al lang en breed gesetteld zijn? Ikzelf namelijk wel. Anyway, nieuw onderzoek toont aan dat dit wel eens genetisch bepaald kan zijn.

Mythylatie

Volgens een onderzoek, gepubliceerd in Proceedings of the National Acadamy of Sciences, is het gen dat verantwoordelijk is voor de hoeveelheid oxytocine, ook wel het ‘liefdeshormoon’ genoemd, invloed heeft op hoe sociaal we zijn. Een proces genaamd methlyatie kan interessant genoeg de productie van dit liefdeshormoon uitzetten.

Bij het onderzoek gaven 121 deelnemers hun speeksel af. De wetenschappers ontdekte dat bij degene die meer gemethylateerde versies van oxytocine hadden, minder sociaal waren. Er vond bij deze groep minder hersenactiviteit plaats in de delen die worden gelinkt aan sociale skills. De deelnemers met een ‘normaal’ oxytocine-gen waren socialer en konden andere mensen beter ‘lezen’. Het lijkt dat hun brein beter geprogrammeerd was voor sociaal contact en hadden meer behoefte aan gezelschap.

Conclusie

Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Nou, het verklaart in ieder geval waarom sommige mensen liever in het gezelschap van anderen zijn, en sommige het liefst dingen alleen ondernemen. Ook laat het zien dat er niets mis met je is wanneer je geen relatiepersoon bent. Het is gewoon de manier waarop je brein werkt, en met vrijgezel zijn is helemaal niks mis mee.

vrijgezel-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *