Red de festivalzomer: ID&T heeft duizenden banen beschikbaar

Nu het startschot voor de Nederlandse festivalzomer 2021 officiëel is gegeven, kunnen evenementenorganisaties zoals ID&T niet wachten om eindelijk weer bezoekers te mogen ontvangen op evenementen zoals Mysteryland, Milkshake, Decibel Outdoor, Vunzige Deuntjes festival en meer. Om muziekliefhebbers de tijd van hun leven te kunnen geven op één van de ruim 70 evenementen die onder hun noemer vallen, hoopt ID&T ook deze zomer weer te kunnen rekenen op hulp van duizenden uitzendkrachten, freelancers en vrijwilligers.

Rampjaar

In het afgelopen jaar, waarin het organiseren van grootschalige evenementen wegens de Corona pandemie geen mogelijkheid was, kozen veel tijdelijke krachten voor de zekerheid van een baan buiten de evenementenbranche. Zo gingen velen aan de slag in de bouw, als corona tester of ‘prikker’ bij de GGD of vonden zij een andere manier om inkomen te genereren.

Nu evenementen weer toegestaan zijn, blijkt er een groot tekort aan onder andere festival bouwers, beveiligers, schoonmakers, horecamedewerkers, verkeersregelaars en hulpverleners die willen werken op evenementen.Eerder dit jaar kon de organisatie al rekenen op hulp van honderden krachten tijdens de Fieldlab test events die in samenwerking met MOJO werden georganiseerd in de Ziggo Dome en op het evenemententerrein in Biddinghuizen. In 2019 werden circa 47 duizend tijdelijke functies op de evenementen van ID&T ingevuld door externe krachten.

“We zijn ontzettend blij dat we na anderhalf jaar stil staan weer mogen, de branche heeft er zwaar onder geleden en er heeft een behoorlijke kaalslag plaatsgevonden. We hopen dat we met deze oproep mensen bereiken die zich graag bij ons team willen voegen en samen met onze bezoekers de zomer te vieren.:, aldus Rosanne Janmaat, COO van ID&T.

Deleukstezomerbaan.nl

Net zoals vele andere grotere evenementenorganisatoren moest ID&T in 2020 ten gevolge van de pandemie een groot deel van haar medewerkers laten gaan. Niet alleen direct personeel van ID&T leed onder de pandemie, ook artiesten, licht-en geluidsbedrijven, evenementenlocaties, horeca, schoonmakers, roadies, managers en vele andere betrokkenen kwamen door het volledig stilleggen van de organisatie van evenementen zonder werk te zitten. Nu de Nederlandse festivalzomer officieel van start is gegaan, hoopt de organisatie ook dit jaar weer te kunnen rekenen op de hulp van duizenden tijdelijke krachten.

Met events zoals Festival Macumba, Free Festival en Summerpark in het vizier, bereidt ID&T zich voor op een mooie festivalzomer en roepen zij iedereen die ervaring op wil doen in de evenementenbranche op om deze zomer evenementen en festivals te ondersteunen. Meer informatie over de beschikbare zomer banen op evenementen zoals Mysteryland, Milkshake, Decibel Outdoor en Vunzige Deuntjes festival is te vinden via deleukstezomerbaan.nl. De festivalzomer kan jouw support namelijk hard gebruiken!