Relatie verbeteren? Neem aparte dekens in bed

relatie verbeteren

Ontzettend veel stellen en koppels slapen samen onder één laken. Niks geks. Lekker knus zou je zeggen. Toch zorgt zo’n gedeeld laken bij sommige stellen voor een enorme strijd. Lig je net lekker te slapen, voel je in een keer de dekens van je af getrokken worden. En zie ze dan maar eens terug te krijgen. Nu is onze vraag aan jou: is het niet een idee om gewoon voor aparte dekens te gaan en zo je relatie te verbeteren? Experts hebben het voor ons onderzocht.

Samen slapen is niet altijd een feest

Natuurlijk is het heerlijk om een relatie te hebben, maar samen slapen brengt de nodige problemen met zich mee. Een partner die snurkt, andere bedtijden en natuurlijk dat gedeelde dekbed. Volgens de Better Sleep Council slaapt één op de drie Amerikanen slechter met een partner ernaast. Rafael Pelayo – slaapspecialist en klinisch professor bij de Stanford Center for Sleep Sciences and Medicine – raadt dan ook aan om onder aparte dekbedden te slapen wanneer je in een relatie last hebt van slaapproblemen. Dit lijkt namelijk vaak te werken. Misschien toch een idee om  het te overwegen wanneer je relatie stroef loopt.

relatie verbeteren
Photo by Priscilla Du Preez

Aparte dekens kunnen je relatie verbeteren

Samen slapen is een intieme gelegenheid die de relatie kan verbeteren. Toch kunnen slaapproblemen er ook voor zorgen dat je je aan elkaar gaat ergeren. Wanneer je kiest voor aparte dekens kun je je eigen, perfecte slaapruimte creëren. Deze perfecte slaapruimte is onder andere koud genoeg. Wanneer jij dus in de zomer ligt te koken onder de dikke dekens en het liefst het dekbed uit de hoes zou doen, kan dat gewoon. Ook wanneer jouw partner daar niet zo op zit te wachten.

Het doorbreken van een aangeleerd patroon

Wanneer je net in een relatie zit pas je je nog erg aan elkaar aan. Je gaat samen naar bed en staat samen op. Toch zul je merken dat wanneer je langer in een relatie zit, je meestal niet hetzelfde slaappatroon hebt. De één zal eerder moe zijn en eerder naar bed willen dan de ander. Dan is het hebben van een gedeeld dekbed ook niet handig. Je zult dus het aangeleerde patroon van het begin van de relatie moeten gaan doorbreken. Helemaal niks mis mee, wél waar jullie beiden aan moeten wennen.

relatie verbeteren
Photo by mimi lalaa