Een relatie brengt deze welbekende problemen met zich mee

Relatie-3

Een relatie kan heerlijk zijn. Lekker tot over je oren verliefd en altijd vrolijk als je die ene persoon weer ziet. Nou ja, in het begin dan. Want een relatie is echt niet altijd een feest. Hoe langer de relatie duurt, hoe beter je elkaar leert kennen. Bij iedere relatie komen dan ook problemen kijken. Natuurlijk kom je achter al die schattige of grappige trekjes van je partner, maar ook alle minder leuke aspecten komen naar voren. Wij vertellen je welke. We durven te wedden dat je ze wel herkent.

De koploper van relatie problemen: jaloezie

De kans is groot dat iemand liegt als hij of zij zegt dat er helemaal géén jaloezie in zijn of haar relatie voorkomt. Zie je de neus al langer worden? In bijna elke relatie voelt minstens één van de twee wel jaloezie. Het is ook niet leuk dat je vriend nog contact heeft met zijn ex. Het feit dat het nog gewoon een vriendin is maakt het niet makkelijker. En als man zit je ook niet te wachten op al die mannen die aan jouw vriendin plakken bij het uitgaan. Onze tip: praat erover. Waarschijnlijk is je partner in staat om jou te garanderen dat je je niet druk hoeft te maken.

Kleine gewoontes gaan steeds meer opvallen

In het begin lijkt alles koek en ei. Wat is jouw vriend of vriendin toch perfect hè? Nou, we spreken je over een paar maanden wel. In een relatie gaan problemen voorkomen die in het begin niet opvielen. De gore onderbroeken op de badkamervloer of al die rondslingerende make-up. Of jouw vriend die altijd overal rotzooi achterlaat. En jouw vriendin die het zo overdreven belangrijk vindt dat alles netjes is. Laten we wel wezen. Het zijn kleine dingen. Aangezien je van elkaar houdt kun je deze maar beter voor lief nemen.

Je brengt samen enorm veel tijd door

Wanneer je date zie je elkaar 1 à 2 keer in de week. Je kijkt echt uit naar het moment dat je elkaar weer ziet. Wanneer je langer in de relatie zit, wordt elkaar zien een gewoonte. Je eigen ding doen wordt steeds moeilijker en dat kan voor problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je goed blijft communiceren en dat je aangeeft wanneer je even iets voor jezelf wil doen. Moet kunnen toch?

Eetgewoontes kunnen in een relatie problemen veroorzaken

Wat? Eetgewoontes? Jazeker. Je zult zien dat je steeds vaker samen eet. Of samen uit eten gaat. Probeer dan maar eens snel te beslissen waar je gaat eten. Waarschijnlijk hebben jullie allebei hele andere voorkeuren. Misschien is de één wel vegetarisch en vind de ander het heerlijk om een lekker biefstukje te eten op z’n tijd. Het kan ook nog eens zijn dat de ander al om 17.00u stipt aan tafel wil zitten, terwijl de ander om 20.00u pas trek begint te krijgen.

En dan heb je nog de schoonfamilie

En dan nu; de schoonfamilie. Sommige mensen hebben geluk, anderen zullen het ermee moeten doen. Wanneer je nog niet samen woont zul je vaak bij elkaars ouders in huis zitten. Hoe kut is het als je het met die mensen totaal niet kunt vinden? Ga dan maar eens tegen je vriend of vriendin zeggen dat je zijn of haar ouders niet uit kunt staan. Eén tip: gewoon niet doen. Hoe vaak zie je je schoonfamilie nou echt? Of zie het als een uitdaging en probeer een relatie op te bouwen. Dat maakt het allemaal net wat aangenamer als je bij je schoonouders op bezoek moet.

Credits: Screenshot Meet the Parents