Rollenspel: zo haal je er het meeste uit

Touch
// 1 november 2022
Rollenspel-2
Credits: Artem Labunsky

Het is voor vele één van de meest voorkomende seksfantasieën. Niet zo gek natuurlijk, want tijdens een rollenspel kun je jezelf omtoveren tot een compleet ander persoon en de wereld waarin je normaal gesproken leeft even laten voor wat het is. Wie wil er nu niet zo nu en dan ontsnappen aan de realiteit? Maar hoe begin je nou met een rollenspel? Ome Mellowed legt het uit!

How to: Rollenspel

Oefen alleen

Wanneer je nieuw bent in de wereld van een rollenspel, is het logisch dat het onwennig aan kan voelen. Het is dus een goed idee om alvast kennis te maken met je personage, vóórdat je deze voorstelt aan je partner. Bedenk goed hoe je jouw personage vorm geeft en oefen hiermee wanneer je alleen bent. Zie dit als een soort voorspel voordat je er met je partner van gaat genieten.

Maak het bespreekbaar

Het neemt misschien wat weg van de spontaniteit, maar het is erg belangrijk om bij een eerste keer het rollenspel goed met elkaar te bespreken. En dan bedoel ik niet nét voordat jullie het gaan doen, maar een aantal dagen daarvoor. Op deze manier kun je bespreken hoe ver jullie willen gaan, welke setting het plaats gaat vinden en wat de onderlingen rolverdeling is. Doen jullie alsof je elkaar niet kent? Hebben jullie een geheime affaire? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Begin langzaam

Als er iets zich leent voor een ellenlang voorspel is het wel een rollenspel. Begin dus al in de ochtend of zelfs de avond daarvoor. Kruip alvast langzaam in de rol van je personage, praat in het accent van je alter ego en kijk hoe dat uitpakt. Laat elkaar al voorzichtig kennismaken. Doe dit bijvoorbeeld al tijdens het boodschappen doen, het is erg leuk om hier mee te beginnen terwijl jullie het over normale dingen hebben. Daarnaast maakt het feit dat de mensen om je heen niet weten dat jullie met een rollenspel bezig zijn het extra sexy.