Bewezen: samen alcohol drinken is goed voor vriendschap

Alcohol drinken met je vrienden is altijd een goed idee, maar nu is het ook echt bewezen dat het goed voor je vriendschap is. Ja, dat lees je goed: samen aan de drank gaan zou een betere band opleveren. Dat bewijst een Frans onderzoek waar 150.000 mannen en vrouwen werden ingedeeld in groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die ze dronken. En wat bleek? De groep die regelmatig een glas drinkt, is het gelukkigst. Cheers!

Alcohol goed voor vriendschap

Maar wat heeft alcohol dan precies met vriendschap te maken? Heel simpel: regelmatig drinken heeft een grote invloed op je sociale leven. Je komt op deze manier vaker onder de mensen en komt in contact met met anderen die ook weleens van een drankje genieten.  Maar dat is nog niet alles. Drinken schept dus ook een hechtere band. Je bent loslippiger en vertelt dingen waardoor je elkaar meer gaat vertrouwen.

Nu hoor je ons niet zeggen dat je elke dag moet gaan zuipen tot je nek kraakt, maar plan gerust een avondje quality time in met vrienden. Geef dan meteen als argument dat het volgens de wetenschap de vriendschap bevordert!

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *