Zo krijg je jouw schoenen schoon na een festival

We snappen dat jij je nieuwe stappers meteen aan wilt naar een festival. Maar de volgende dag wou je dat je ze nooit aan had gedaan. Je splinternieuwe pattas zitten onder de modder, staan stijf van het bier en er komt een geur af waar je direct kotsneigingen van krijgt. Het liefst gooi je ze meteen bij het oud vuil omdat je denkt dat je ze nooit meer schoon krijgt. Wél met deze tips!

Tip 1: de wasmachine

Een wasmachine is er natuurlijk voor om jou vieze kleren schoon te krijgen. Dus ook je sneakers. Nadat je jouw roes hebt uitgeslapen mik je ze in de wasmachine en doe je er wat handdoeken bij. Als je alleen je sneaker erin doet maakt de wasmachine een teringherrie en zou je ‘m wel eens helemaal kunnen slopen. Denk er wel aan dat niet elke schoen houdt van intensieve wasbeurten. De lijm kan bij het heet wassen loslaten en zit je ineens met een losse zool te kijken. Een sportprogramma en zo koud mogelijk will do the job just fine.

Tip 2: spray ‘n pray

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Er zijn tal van sprays die jouw schoenen tegen vloeistoffen en ander vuil beschermen. Dus ben jij van plan om je nieuw schoenen aan te trekken naar een festival? Vergeet deze dan niet van een goede beschermlaag te voorzien. Dit bespaart je een hoop ellende!

Tip 3: leren schoenen

Tsja, leren schoenen. Je kunt ze natuurlijk schoonmaken met water, maar water op leren schoenen zorgt ervoor dat de glans doffer wordt. Om de conditie van je leren schoenen goed te houden kun je je schoenen schoon poetsen met een beetje azijn. Dat is het beste voor het leer en staat als het goed is gewoon in je keukenkastje. Pak een zachte doek en doe hier een klein scheutje azijn op. Het kan overigens ook met keukenpapier of een zakdoek. Wrijf ermee over je leren schoenen in een ronddraaiende beweging. Je zult zien dat alle viezigheid gemakkelijk van de schoenen afgaat en dat ze hun glans behouden.

Tip 4: Suède

Volledig Suède schoenen zul je naar een festival niet snel aantrekken, maar soms zit er een gedeelte suède in je sneakers en kijkt net iets nauwer. Vlekken en vuil kun je het beste verwijderen met een suèdeborstel. Deze verwijdert het hardnekkige vuil en ruwt de leervezels op zonder het te beschadigen. Beweeg de borstel niet heen en weer, maar borstel steeds in dezelfde richting.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *