Op Secrets Solstice 2019 kun je raven in een gletsjer en lavatunnel

Festivalnews
// 8 april 2019
Secret Solstice
Credits: Jonatan Pie

Als het op je bucketlist staat om op 25 meter diepte in een van de grootste gletsjers van IJsland uit je aardlekschakelaar te gaan, look nog further! Van 21 tot 23 juni vindt namelijk de zesde editie van het ultra exclusieve Secret Solstice plaats, met de onwerkelijke IJslandse landschappen als toneel. Dit jaar gaat de organisatie above and beyond met twee op natuur geïnspireerde side-shows; ‘Into The Glacier’ en ‘The Lava Tunnel’.

Secret Solstice

Het bijzonder aan dit festival is, naast dat het een godsvermogen kost, dat het plaatsvindt tijdens de zonnewende. Een watte? Nou, het is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. In dit geval de noordelijkste en ervoor zorgt dat het op 21 juni in IJsland 72 uur achter elkaar licht is.

Into the Glacier

Er zullen twee edities worden gehouden van Into The Glacier in de op een na grootste gletsjer van Iceland, Langjökull. Onze eigen Martin Garrix zal op 21 juni zijn magie tonen in de ijstunnels en kristalgrotten. Op zondag 23 juni zal DJ/producer Marc Kitchen (MK) de festiviteiten voortzetten binnenin de 10.000 jaar ouder ijskamer.

The Lava Tunnel

Ook aangekondigd voor door Secret Solstice: The Lava Tunnel, een 5.200 jaar oude lavatunnel met de naam Raufarhólshellir. Op zaterdag 22 juni zal hier lokaal talent de kans krijgen om hun kunsten te vertonen voor 50 gelukkigen, want dat is het maximaal aantal tickets dat vrij wordt gegeven.

Source :

Unsplash

Categories
Festivalnews