Wetenschap: seks helpt tegen verkoudheid

verkoudheid

Het is waterkoud buiten en in deze tijd van het jaar beginnen mensen massaal grieperig te worden en te snotteren.  Nu zijn er natuurlijk allerlei ‘wondermiddeltjes’ op de markt en kun je je mik volgooien met vitamientjes, een gezonde levensstijl aannemen. Maar een goede pot seks blijkt ook te helpen tegen de symptomen van verkoudheid en griep. Let’s get freakyyyy!

Seks VS verkoudheid

De wetenschap bevestigt dat het vooral vrouwen zijn die minder snel verkouden worden wanneer ze seksueel actief zijn. Maar mannen, geen paniek. Minder zieken in je omgeving betekent namelijk ook dat je zelf minder kans hebt om ziek te worden. We moeten elkaar gewoon een beetje helpen:)

Wetenschap

Een avontuurtje tussen de lakens geeft het vrouwelijk immuunsysteem een boost doordat er extra antilichamen worden aangemaakt tijdens seks. Dit komt omdat ‘vreemde cellen’ het lichaam binnenkomen waardoor het in de verdedigingsmodus schiet. Zo zijn vrouwen beter bestand tegen het verkoudheidsvirus. Uit een onderzoek van Wilkes University blijkt dat vrouwen die minimaal 2 keer per week seks hebben zo’n 30% meer antilichamen hebben. Dus ben de verkoudheid voor en start de week met een lekker potje coïtus!

Verkoudheid
Credits: Pixabay
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *