RIVM versoepelt advies: seksbuddy of scharrel is toegestaan

seksbuddy-1

Goed nieuws voor alle singles die inmiddels de blaren op hun handen hebben staan van het masturberen. Waar hen eerder nog streng werd afgeraden om seks te hebben vanwege het risico op het coronavirus, heeft het RIVM dat advies nu versoepeld. Een ‘seksbuddy’ of scharrel is prima en dat is een versoepeling waar veel mensen op zaten te wachten.

Het seksleven van singles was de afgelopen tijd niet bepaald spetteren. Er werd immers geadviseerd om intiem lichamelijk contact te vermijden om zo het risico op het besmet raken met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Mensen in een relatie konden nog wel gewoon de liefde bedrijven, maar singles moesten zich beperken tot alternatieven.

Seksbuddy

Tot nu dus, want daar komt nu eindelijk verandering in. Het RIVM is met een advies voor singles gekomen. Het instituut noemt het ‘logisch’ dat ook singles lichamelijk contact willen hebben en dat wordt nu dus ook weer toegestaan, mits de bedpartner geen virusklachten heeft natuurlijk. Dat betekent echter niet dat singles meteen iedere avond met iemand anders het bed in kunnen duiken, stelt het RIVM.

“Het is wel extra belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben, bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’. Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op het coronavirus”, aldus het RIVM.

seksbuddy-2