Sexsomnia: seks hebben in je slaap is officieel een aandoening

Sexsomnia

We hebben natuurlijk allemaal weleens een natte droom gehad. We dachten dat we seks hadden, maar dit was allemaal in een droom. Uit een Canadees onderzoek blijkt dat 1 op de 10 mannen in hun slaap seks heeft gehad. Althans, seks heeft gehad óf het heeft geprobeerd. Sexsomnia blijkt een ding, uit het onderzoek ging het hier over masturbatie, orale seks, strelen, droog neuken en daadwerkelijk seks.

Wat blijkt? degene in kwestie deden dit allemaal terwijl ze in een diepe slaap waren. De één werd tijdens de intimiteit opeens wakker en andere hoorden de volgende ochtend opeens van hun partner wat ze hadden gedaan.

Seks hebben in je slaap is nu officieel een aandoening

Het klinkt als een vaag smoesje of een excuus van de drank, maar het blijkt sinds dit jaar een officiële aandoening. Slaapseks is dus geen fabel. Deze aandoening heet Sexual Behavior during Sleep of ook wel sexsomnia genoemd. De enige vraag die we waarschijnlijk allemaal hebben is: hoe kunnen we in godsnaam een avondje goed te keer gaan zonder enig besef?

Sexsomnia
Foto: Vidar Nordi Mathisen

Zie het als seksuele slaapwandeling

Michel Cramer Bornemann is een hoofdonderzoeker bij het slaapinstituut in Minnesota. Hij geeft aan dat sexsomnia een vorm van slaapwandelen is en dat je dat ook zo moet zien. Als je begint te slapen moeten je neuronen je in goede banen naar dromenland sturen, maar dit gaat niet altijd goed. Het kan dus zijn dat je lichaam nog beweegt terwijl je in gedachten in de zevende hemel aan het vliegeren bent met je favoriete celebrity. 

Nou is het onderzoek voornamelijk gefocust op mannen wil dit niet zeggen dat vrouwen hier geen last van hebben. Slaapseks kan iedereen overkomen en zo ook bij vrouwen geeft Mr. Bornemann aan. Ongeveer 4 procent van de vrouwen heeft weleens last van zo’n sexuele slaapwandeling.

Do you want proof?

Denk je dat dit gewoon kinkklare onzin is? Er is daadwerkelijk bewijs. Tijdens een onderzoek worden de mannen en vrouwen in hun slaap in de gaten gehouden. Wat bleek, in de video bleek een dame zich te masturberen. Haar brein was verbonden aan een elektro-encefalogram oftewel EEG. Hieruit bleek dat de mevrouw compleet buiten bewustzijn was en gewoon in een diepe slaap zat.

Sexsomnia kan deels komen door contact met je partner in je slaap. Dit kan het aanwakkeren en kan ook deels gestimuleerd worden door stress, vermoeidheid, slecht slapen, en medicatie. Ben je vermoeid en heb je veel stress, dan is er dus een grote kans dat je lekker hitsig wordt in je slaap.

Wellicht schuilt er een kinky mannetje of vrouwtje in jou

Het is gewoon een fout in je brein als je last hebt van slaapseks. Het is een beetje vreemd, maar het kan blijkbaar iedereen overkomen. Voor stellen kan het zelfs vaak leuk zijn. Je hebt namelijk ook geen controle op je acties tijdens zo’n wild avontuurtje in de nacht. Vaak is dit leuk, behalve als je brein de voorkeur heeft voor iets agressiefs of een ongepaste actie. Dit gebeurt helaas ook weleens bij stellen. Maar hey, over het algemeen is het niks ergs en anders kan je altijd een bezoekje brengen aan een slaapkliniek als je geïnteresseerd bent.

Sexsomnia
Foto: Dainis Graveris
Source :