Sexting: do’s and dont’s

Sexting

Een naaktfoto sturen of ontvangen: het gebeurt wereldwijd op dagelijkse basis en misschien maak jij je hier ook wel eens schuldig aan. De drempel voor sexting is lager geworden door apps als Snapchat en Instagram en geeft een soort spanning. Hoewel het absoluut leuk en goed is voor je seksleven, kleven er ook wat risico’s en gevaren aan vast. Wij vertellen je hoe je veilig en verantwoord kunt sexten!

Sexting

Bij sexting denken de meeste aan het sturen van naaktfoto’s, maar ook het sturen van pikante seksberichten valt onder sexting. Het gevaar van het sturen van een naaktfoto is natuurlijk dat het makkelijk kan worden doorgestuurd naar mensen waar het eigenlijk niet voor bedoeld is. Uitgelekte nudes of video’s kunnen een hoop (psychische) schade aanrichten bij het slachtoffer, maar ook zijn of haar naaste omgeving. Om sexting leuk te houden, wat het zeker is, is het belangrijk om de gevaren onder ogen te zien, zodat jij en je sexting partner er van kunnen genieten.

Let op naar wie je wat stuurt

Een dick pic of een foefplaat sturen naar een random persoon op Snapchat is iets anders dan jouw vaste partner een foto sturen van je borsten. Bij sexting is vertrouwen heel belangrijk, dus denk voordat je iets stuurt goed na of jij de ontvanger vertrouwt voordat je een pikante foto stuurt van jezelf. Twijfel je? Dan doe je het dus niet.

Houd je gezicht uit beeld

De meeste schade wordt aangericht wanneer op een uitgelekte foto of video het gezicht herkenbaar op beeld te zien is. Uh uuhm patriciapaay… Dit is makkelijk te voorkomen door je gezicht buiten beeld te laten. Daarnaast is het ook belangrijk om kenmerken zoals tattoos of moedervlekken te verbergen op de foto.

Kies een neutrale achtergrond

Om jezelf nog onherkenbaarder te maken, dan kun je ervoor kiezen om een foto te maken met een neutrale achtergrond. Ook als je hoofd er niet op staat zouden mensen misschien een schilderij of een herkenbare plant op de achtergrond kunnen herkennen, zodat jij alsnog geïdentificeerd kan worden. Ga daarom voor bijvoorbeeld een volledig witte of zwarte achtergrond en haal herkenbare objecten uit beeld.

Sexting is leuk lieve mensen, maar doe het alsjeblieft veilig en verantwoord!

Sexting-2