Shamiro Van der Geld gekozen als nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam

Shamiro Van der Geld

Vorige week spraken we Mirik Milan over zijn periode als nachtburgemeester van Amsterdam. Dit weekend werd Shamiro Van der Geld (32) unaniem verkozen tot nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam door de vijfkoppige vakjury en het publiek.

Shamiro Van der Geld

Shamiro volgt Mirik Milan op die sinds 2012 de functie van nachtburgemeester vervulde en is gekozen voor een termijn van drie jaar, tot en met 2020. Als nachtburgemeester is hij een belangrijk gesprekspartner voor de gemeenste Amsterdam als het gaat om het nachtleven en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast zal Shamiro de komende twee jaar Stichting N8BM A’DAM leiden.

Afgelopen zaterdag kon de jury en het publiek kiezen uit zes kandidaten. Alle zes de genomineerde moesten in de Marktkantine in tien minuten pitchen waarom zij zichzelf als de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam zagen. Shamiro stak met zijn presentatie met kop en schouders boven de rest uit. Eén van de kandidaten trok zich zelfs terug en riep het publiek op om vooral op Shamiro te stemmen.

Visie

Als twintiger begon Shamiro met het organiseren van het populaire feest Vunzige Deuntjes en heeft gewerkt als televisiepresentator, acteur, theatermaker en organiseert nog steeds feesten als LAPA en Cantina. Als nachtburgemeester wil hij zich onder meer hardmaken voor een beter nachtelijk ov-netwerk. Daarnaast wil hij voor meer diversiteit in het nachtleven zorgen, door voor én achter de schermen in clubs meer ruimte te bieden vrouwen en mensen met een etnische achtergrond.

Op 1 juni wordt Stichtin N8BM A’DAM officieel overgedragen aan Shamiro en zal dan ook zijn eigen bestuur samen gaan stellen. De komende tijd blijft het huidige bestuur, onder aanvoering van oprichters Mirik Milan en Ella Overkleeft, bij de stichting betrokken voor het afronden van huidige projecten en de overdracht aan de nieuwe nachtburgemeester.

Shamiro, wij vertrouwen je de nacht toe en ontzettend veel succes wensen als nachtburgemeester van Amsterdam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *