Deze Sims 4 mod laat je personages drugs gebruiken

De Sims, een wereld waarin je probeert jouw personage zo succesvol mogelijk te maken door een mooi huis te bouwen, een goede baan te scoren en veel matties over de vloer te laten komen. In het begin allemaal leuk en aardig, maar op een gegeven moment wordt het stierlijk vervelend en leidt al snel tot het af laten branden van je huis of je Sim te laten verdrinken in het zwembad. Just for fun.

Basemental

De afgelopen maanden heeft gamer Filip aan ‘Basemental’ gewerkt, een Sims 4 mod die je personages de mogelijkheid geeft om drugs te gebruiken. Je ‘quick breakfast’ wordt vervangen door een poederontbijtje cocaïne en in plaats van vrienden komen er dealers over de vloer. Een heerlijke aanpassing als je het mij vraagt!

Filip wilde het simulatiespel in eerste instantie gebruiken om een virtueel model te maken van zijn nieuwe keuken. Toen hij erachter kwam dat The Sims hier te beperkt voor was besloot hij iets heel anders te doen. In de fabrieksversie van The Sims 4 kun je een waterpijp als decoratie kopen, maar er vervolgens niks mee doen. Daarom ging Filip op onderzoek om te kijken of hij het spel zo kon modden dat er wél drugs gebruikt kan worden. Het lukte Filip als eerst om Sims coke te laten snuiven en dat smaakte natuurlijk naar meer. Ondertussen is de nachtapotheek van de mod Basemental flink uitgebreid.

credits: Basemental

Populariteit

Dat de mod populair is, blijkt uit de €5500,- die Filip elke maand aan donaties ontvangt. Volgens eigen zeggen zijn er veel mensen die de mod spelen omdat ze zoiets in het echte leven nooit zouden doen. Wij weten wel beter, maar het blijft een toffe toevoeging aan een spel dat vrij snel kan gaan vervelen.

Boodschap

Er kleeft geen moralistische, achterliggende boodschap aan het spel. Filip voegde verslaving en overdosissen toe om ervoor te zorgen dat de mod niet té pro-drugs wordt, want hij wil drugsgebruik ook niet romantiseren. Als een Sim te veel drugs gebruikt, raakt-ie op den duur verslaafd en krijgt hij woedeaanvallen, waardoor hij minder populair wordt bij zijn vrienden.

Dus ben je de sleur van de normale Sims 4 zat, download de Basemental mod hier.

credits: Basemental
credits: Basemental

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *