Single zijn in 2021: met deze 5 tips word jij een pro

single

Sommige mensen vinden het heerlijk om single te zijn, anderen vinden het verschikkelijk. Toch is het niet altijd makkelijk om een partner te vinden, zéker niet in deze tijd van corona. Na 17 mislukte dates heb jij gewoonweg geen zin om weer al je versiertrucs in te zetten om daarna weer te worden afgewezen. Maar niet getreurd, single zijn is soms ook best leuk. Wij geven je in ieder geval vijf tips waarmee jij een pro wordt in single zijn en die dates wel even kan laten zitten.

How to be single in 2021

Focus je op de bromance in plaats van de romance

Natuurlijk hoeft het niet per se bromance te zijn. Vrouwen kunnen deze tip ook prima toepassen. Gebruik de tijd die je nu niet aan je partner hoef te besteden aan het connecten met vrienden. Ga weer eens lekker ouderwets bier zuipen of organiseer een wijnavond met de meiden. En weet je wat nou echt een voordeel is aan dat single zijn? Het feit dat je niet de hele tijd je telefoon in de gaten moet houden om te kijken of je partner aandacht nodig heeft. Jouw aandacht kun je nu volledig leggen op jezelf én je vrienden. Ook niet heel verkeerd toch?

Zoek de buitenlucht op en ga bewegen

Het is over het algemeen bekend dat tijd doorbrengen in de natuur op een positieve manier bijdraagt aan je gezondheid. Ga daarom eens lekker naar buiten en ga bewegen. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen, wandelen in het bos of jezelf aanmelden bij een sportclub. Je hebt nu toch tijd genoeg, dus besteed eens wat tijd aan jezelf. Door te sporten ga je je beter voelen en ben je helemaal niet bezig met het feit dat je single bent. En hé, door te sporten draag je alleen maar bij aan een fit en mooi lichaam, waardoor jij straks weer klaar bent om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. 

single zijn
Credits: Cameron Venti on Unsplash

Ga op zoek naar je eigen stijl

Meestal hebben mensen het gevoel dat wanneer ze uit een relatie komen ze weer op zoek moeten naar zichzelf. Klinkt heel diep, maar kan ook heel leuk zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar je eigen stijl. Of gewoon een nieuwe stijl. Ga eens door je kledingkast en doe alles weg wat je toch nooit draagt. Je kunt ze verkopen of doneren. Dan is er natuurlijk plek voor nieuwe dingen. Een goede reden om eens lekker online naar toffe kleding te speuren. Door je eigen stijl te creëren besteed je weer tijd aan jezelf en focus je jezelf op jou als individu. Ook heb je niet de mening van je partner en kun je precies aanschaffen wat jij mooi vindt.

Doe een ‘mind work-out’

De gewone work-out hebben we al gehad, dus nu is het tijd voor een ‘mind work-out’. Ook al klinkt dit erg zweverig, het kan je zeker helpen. Merk je bijvoorbeeld dat je vaak geïrriteerd bent of dat je je snel ergert aan andere mensen? Dan is het voor jou zeker een idee om eens te focussen op je mind. Misschien is het feit dat je vaak chagrijnig bent en je snel irriteert aan anderen wel de reden van het eindigen van je relatie? In ieder geval is het nooit een slecht idee om eens aan mindfulness te doen. Nee, dit is niet saai of voor watjes. Dit kan je echt helpen om rustiger te worden. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is focussen op je ademhaling. Ga in je bed of op de bank liggen en leg je handen over elkaar op je buik. Adem diep in door je neus en adem daarna rustig uit door je mond. Zorg ervoor dat de lucht naar je buik gaat. Dit kun je checken door te voelen of je handen een beetje van elkaar afschuiven wanneer je inademt. Door goed op je ademhaling te focussen word je rustiger en kun je beter relaxen. 

Neem je tijd

Nu je erachter bent gekomen dat het helemaal niet zo erg is om single te zijn, is het ook geen schande als je even meer de tijd neemt voordat je weer aan een nieuwe relatie begint. Geniet even van het single zijn en focus je op de dingen die je belangrijk vind, zoals vrienden, je gezondheid en je ‘state-of-mind’. Wanneer je weer klaar bent om te gaan daten en de nieuwe liefde van je leven te vinden, is het belangrijk dat je weet wat je zoekt. Het is ook heel normaal als je nerveus bent en het spannend vind om weer het date-circuit in de duiken. Onthoud echter wel; je hebt de tijd genomen om van jezelf de beste versie te maken die er is. Dus eigenlijk kan het daten helemaal niet meer mis gaan.

Single-5
Credits: Neal E. Johnson