Audiovisuele kunstinstallatie SKALAR komt naar Amsterdam

SKALAR

De audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray zal in januari 2020 in Amsterdam te bewonderen zijn. De indrukwekkende artistieke productie is een cola tussen de Berlijnse ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Audio Obscura en Westergas, een van de belangrijkste culturele locaties van de stad. Na de succesvolle premiere van SKALAR in Berlijn vorig jaar, waar  het spektakel duizenden bezoekers trok, is de Gashouder van 10 januari tot 5 februari 2020 tijdelijk het toneel van deze bijzondere ervaring.

SKALAR

Het is de eerste keer dat een tentoonstelling van dit formaat naar Amsterdam komt. SKALAR speelt met de effecten van licht en geluid in op de menselijke perceptie, waarbij de makers een verhaal door middel van lichtstralen, bewegende spiegels en surround sound die op elkaar reageren.

De tentoonstelling is   dagelijks geopend in de middag en avond en bezoekers zijn vrij om zo lang te blijven als ze willen terwijl de installatie voortdurend doorloopt. Je kunt SKALAR kan op verschillende manier ervaren: staand, liggend, langzaam dansend of starend naar de installatie die de bezoeker omringt.

Live shows

Als hoogtepunt zullen Christopher Bauder en Kanding Ray tijdens twee weekenden exclusieve SKALAR live shows geven. De live shows zijn een uitgebreide en geïntensiveerde versie van de cyclus, die de bezoekers tijdens de tentoonstelling ervaren, waarbij de artiesten gechoreografeerd licht en elektronische muziek in real-time tot leven brengen.

Tickets voor SKALAR zijn vanaf nu te koop via deze link. En vergeet niet onderstaande video van de premiere in Berlijn te checken!