Slaap-whatsappen is blijkbaar een ding

slaap-whatsappen

De term slaapwandelaars klinkt ons natuurlijk niet vreemd in de oren, maar een ‘slaap-whatsapper’ wellicht wel. No joke, volgens een nieuw onderzoek van Villanova University in The Journal of American College Health whatsappen mensen in hun slaap. Nu ken ik zelf mensen waarvan ik soms de telefoon weg wil slingeren omdat ze constant aan het appen zijn, maar in je slaap is wel echt next-level. Maar liefst 72% van de mensen die zijn onderzocht weet niet meer dat zij in ‘slaapstand’ een bericht hebben verstuurd.

Onderzoek

De onderzoekers onderzochten 372 studenten van twee universiteiten, waarbij zowel de slaapkwaliteit als het mobiele telefoongebruik onder de loep werd genomen. De resultaten waren op zijn zachts gezegd opvallend te noemen: méér dan een kwart gaf aan dat ze in hun slaap whatsappten, terwijl 72% niet meer herinnerde dat ze een bericht via WhatsApp hadden verstuurd.

Hoe dan?

My toughts exactly! Hoe de f*ck krijg je het voor elkaar? Volgens het onderzoek zijn er een aantal factoren die een rol spelen bij het fenomeen ‘slaap-whatsappen’. Net als bij het in je slaap praten of zelfs eten, kan men ook last hebben van parasomnia, waarbij je dus een soort van wakker ‘word’ ondanks het feit dat je slaapt. Daarnaast kan alcohol ook een rol spelen – want als je apenlazarus je bed in duikt kun je wel eens vergeten dat je een berichtje naar je ex hebt gestuurd.

Credits: Rachit Tank

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *