Slecht nieuws voor iedereen die een Spotify Family-abonnement deelt

Hear
// 13 september 2019
Spotify Family
Credits: Fimpli

Op dit moment is een Spotify Family-abonnement dé lifehack om spotgoedkoop muziek te luisteren. Even voor de goede orde, dan deel je dus met je familieleden een abonnement, maar kun je wel gewoon bij je eigen muziek. Zo schreeuwt er dus niet ineens de Zangeres Zonder Naam door je oorschelp wanneer je moeder thuis besluit te gaan stofzuigen met een muziekje op. Het is in principe je eigen abonnement, maar dan voor een schamele €2,50,-.

Spotify Family

Eigenlijk is het abonnementsmodel bedoeld voor gezinnen en families, maar dat weerhoudt Nederland er niet van om massaal abonnementen af te sluiten met collega’s en vrienden. Met hoe meer mensen je het deelt, hoe goedkoper het wordt.

Spotify heeft nu echter de gebruiksvoorwaarden aangepast, waardoor het bedrijf nu de adresgegevens van iedereen binnen het Family-abonnement kan opvragen. Ook kan Spotify gebruikers vragen om hun adres te verifiëren. Je gaat er dus ook niet mee weg komen als jij in je studentenhuis profiteert van het abonnement van je ouders in Berlicum.

Adrescontrole

De wijziging is al vanaf 19 augustus van kracht, maar het is tot op heden nog niet duidelijk wanneer Spotify daadwerkelijk de controles gaat uitveren. Voor de adrescontrole gaat de streamingsdienst Google Maps raadplegen. Zodra een Spotify Family-abonnement wordt afgesloten worden alle leden gevraagd op hun adres in te vullen óf locatiegegevens te delen met Spotify. De gegevens worden volgens de streamingdienst niet gebruikt voor andere doeleinden. Ook niet voor advertenties dus.

Je kunt voorlopig dus nog je abonnement delen met anderen, maar op papier kan Spotify nu dus ingrijpen.

Spotify Family

Credits: Burst

Categories
Hear