Slimme mensen zijn vaak de grootste drinkers

grootste drinkers

We worden niet altijd blij van alle onderzoeken die gedaan worden, maar hier hebben er er wel een hoor! Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de slimste mensen vaak de grootste drinkers zijn. #winning!

Veel drinken wordt al jaren in verband gebracht met negatieve invloeden op je lichaam en geest, en het grootste deel hiervan is natuurlijk hartstikke waar. Maar wat als ik je vertel dat de zwaarste drinkers eigenlijk slimmer zijn én dat de wetenschap zo’n bewering onderbouwt.
Voel je jezelf ineens stukken beter over je keuzes van afgelopen weekend, right?

Onderzoek

De studie, werd uitgevoerd aan de London School of Economics en het alcoholgebruik van duizenden mensen onder de loep nam, toonde aan dat hooggeschoolde vrouwen bijna twee keer zoveel drinken per dag als lager geschoolden. En jawel heren, bij mannen weden gelijkwaardige resultaten gemeten. En er is meer wetenschappelijk bewijs. Uit The National Survey on Drug and Health uit 2013 bleek al dat 68,4 procent van de afgestudeerde aan het Hoger Beroepsonderwijs alcohol gebruikte, tegenover slechts 35,2 procent van degene die geen vervolgopleiding hebben gevolgd.

Wanneer je denkt dat je door veel alcohol te drinken slimmer wordt, is het misschien tijd voor je om terug te gaan naar school. Het spreekt voor zich dat we op geen enkele manier overmatig alcoholgebruik aanmoedigen, maar dit mooie feitje wilde we je niet onthouden.

via GIPHY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *