Sluitingstijden horeca Eindhoven eindelijk verruimd

Horeca eindhoven

Eindhoven laat je horen! De horeca binnen de binnenring krijgt namelijk de mogelijkheid om tot uiterlijk 08:00 ‘s ochtends open te blijven. Siem Nozza, Nachtburgemeester van Eindhoven is zo trots als een pauw. Na zijn door burgemeester omarmde motie tegen het stopzetten van de ‘Verlaatjes-pilot’ heeft de evaluatie nu tot concrete vervolgstappen kunnen leiden om de Eindhovense nacht verder te ontwikkelen.

08:00

Bij de ‘Verlaatjes-pilot’ konden in het Brabantse Eindhoven alleen op de zogenaamde ‘horecaconcentratiegebieden’ De Markt, Stationsplein en Dommelstraat een latere sluitingstijd worden aangevraagd. Na positieve evaluatie van deze pilot wordt dit gebied nu uitgebreid naar alle horeca binnen de binnenring. Dit betekent clubs en bars als Dynamo, LAB-1, De Bank, De Burger, La Folie, Hoogste Tijd, Wall Street en The Little one óók tot 08:00 openblijven.

Siem Nozza

“We zijn goed bezig! Een mooi begin van het jaar. Dat gaan we nu verder doorontwikkelen”, roept Nozza trots. De dialoog dat Nozza tijdens Het Debat van de Eindhovense in gang heeft gezet en gesprekken met de gemeente beginnen vruchten af te werpen. Nozza: “Nu is het zaak om dit momentum vast te houden en de vinger aan de pols te blijven houden, zodat het nachtleven zich verder inhoudelijk kan ontwikkelen. En meer gaat passen bij de internationale ambities van de stad.”

horeca Eindhoven-1
Credits: Steijn Leijzer

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *