Smèrrig, het vuilste feestje van het zuiden

See
// 25 juli 2018
Credits: Smerrig

“Staring at the blank page before you. Open up the dirty window,” de wijze Natasha Bedingfield zong het al. En Smèrrig is het antwoord hierop. Denk even aan de krokante ochtend na de laatste keer dat je hele vuile dronken seks had, waar je dingen deed die het daglicht niet verdagen. Dit thema is tot in de details doorgetrokken tijdens het festival. En dat zonder dat het in een orgie veranderd die kans maakt op een plekje in de Guinness Book of Records.

Hoe het zich wel uit? Een stijve zwarte penis waar je onderdoor moet bij de entree. Een enorme Zwanetta, onder de spetters, is onderdeel van de mainstage. Piemelvangen bij Ramona’s Glamping. En dat allemaal in het plat-Brabants. Alsof het nog niet vuil genoeg is!

Smèrrig

Sinds Kris Kross Amsterdam foute 90’s en 00’s parties hip maakte, vlogen de hitjes-concepten ons om de oren. Van Rewind tot Vunzige Deuntjes, maar Smèrrig is sinds dit weekend onze favoriet.

Afgelopen weekend vond de Smèrrig Zomerweekender plaats bij de Tramkade in Den Bosch en het gaf mensen een reden om eens niet richting te Randstad te reizen (of daar te blijven). Want dit feestje zat van top tot teen heerlijk in elkaar. Karaoke, Bizzey, disco, Zanger Kafke, schuren, glijden, hiphop, rnb, Vengaboys én T-Spoon en dat alles tijdens een perfect in elkaar gedraaid festival, mede door de hulp van de organisatoren van Paaspop. We kunnen niet anders zeggen. Smèrrig verraste ons met heel veel barren, geen rijen bij de toiletten, kluisjes of munten. Wat wil je nog meer? Mja, een zonnetje. Hadden ze ook al gefixt!

Afsluiten zoals dat alleen op Smèrrig kan

Het laatste uurtje stonden geestelijk vader Bing Berendsen, cultheld en artworker Yung Petsi, heel wat mede-organisatoren van Koninkrijk van Muziek, een verdwaalde Spacekees, de oude poets van een goede vriend van me en heel wat vrienden van de organisatie een ontzettend dikke party te bouwen op de main stage. En dat met een publiek van een paar duizend man. Hun enthousiasme (wat natuurlijk door ons enthousiasme kwam) zorgde voor een hell of an afsluiting, zoals dat alleen op Smèrrig kan.

Sorry dat dit artikel niet wat eerder kwam, maar ik had tot aan gisteren nog steeds hoofdpijn. En nu? Nu kunnen we niet wachten tot Smèrrig Halloween Festival op 27 oktober!

Foto’s: Smerrig

Categories
See