SoundCloud introduceert Stories-functie

SoundCloud

Vorig jaar behaalde SoundCloud een recordomzet en dat bekent dat er geïnvesteerd kan worden. Dat heeft de streamingservice ook gedaan, in een nieuwe functie welteverstaan, maar of dat ook de beste move is valt te betwijfelen.

SoundCloud stories

Met de introductie van de Stortes-functie vragen veel gebruikers zich af hoe het SoundCloud gaat helpen. De functie werkt precies hetzelfde als bij Instagram, maar het is nog onduidelijk hoe het platform hiermee wordt geholpen. Het is de afgelopen jaren lastig om je weg te vinden in de content die op SoundCloud staat. Het is vaak moeilijk om kwalitatief goede muziek op je feed te krijgen zodat dat er een hoop rotzooi tussen staat waar je helemaal niet op zit te wachten. De grootste boosdoener in dit verhaal is het algoritme dat de streamingdienst hanteert. De Stories-functie zou er wel voor kunnen zorgen dat je meer focust krijgt op artiesten die je volgt en waarvan je wél de muziek in je feed te zien wil krijgen.

Het is dus nog even afwachten wat het nu precies met SoundCloud gaat doen, maar de eerste geluiden zijn nog niet al te positief. Time will tell.

Soundcloud-1
Credits: Simon Noh