Sperma slikken: hoe gezond is het eigenlijk?

Sperma slikken-4

Sommige mensen vinden het absoluut geen optie en anderen zal het een worst wezen: sperma slikken. Veel mensen hebben bij hun partner al aangegeven dat doorslikken absoluut niet op het avondprogramma staat en sommigen willen zelfs dat je hem er al uittrekt voordat je bent gekomen. Of je het vies vindt is één ding, maar of het gezond is is misschien wel net zo belangrijk. Dus is het nou een goed plan om dat witte goedje door te slikken of niet?

Draagt een kwakje bij aan je fysieke gezondheid?

We gaan ervan uit dat we allemaal wel weten wat sperma is. Maar weet je ook waar het uit bestaat? Waarschijnlijk niet. Sperma bestaat uit voedingsstoffen, mineralen en suikers, waaronder Vitamine C en calcium. Als je nu denkt dat je het eten van fruit kunt inruilen voor wat extra ‘blow-jobs’ dan moeten we echt even ingrijpen. Het aantal voedingsstoffen, mineralen en suikers is te weinig om eventuele gezondheidsvoordelen te merken van sperma doorslikken. Gewoon die bananen blijven eten dus.

We kunnen met zekerheid zeggen dat het niet ongezond is om sperma door te slikken. Wél is het zo dat je nog steeds een soa op kunt lopen. Dat zou je bijna vergeten. Soa’s die je op kunt lopen door het slikken van sperma zijn HPV, genitale herpes en syfilis. Toch verstandig om even met je partner zijn seksleven te bespreken voordat je aan de slag gaat, maar dat is natuurlijk altijd een goed idee.

Heeft sperma doorslikken ook psychische voordelen?

Het antwoord op je vraag is… ja! Nou is het niet zo dat sperma slikken meteen al je psychische problemen op gaat lossen. Anders waren we daar allang achter gekomen. Wél is het zo dat je een goed humeur krijgt van zo’n shotje sperma. Zo zitten er de volgende stoffen in: cortisol (wat zorgt voor een verhoogde genegenheid), estron (verbetert je humeur), prolactine (een natuurlijk antidepressivum), melatonine (helpt je beter te slapen) en serotonine (een ander soort antidepressivum). Klinkt toch helemaal niet verkeerd, of wel?

Sperma slikken-3
Photo by Kinkazoid