Spotify ‘Group Sessions’: de nieuwe functie waarmee je met vrienden tegelijkertijd muziek kunt streamen

Group Sessions

Spotify heeft weer een nieuwe update voor je klaarstaan, waarmee je met al je vrienden tegelijkertijd muziek kunt streamen. De streamingdienst heeft deze functie bedacht om tóch van muziek te kunnen genieten met vrienden, ondanks dat we veel thuiszitten. De update is maandag toegevoegd aan Spotify en dat betekent dat je nu al gebruik kunt maken van deze toffe nieuwe functie met de naam ‘Group Sessions’.

Hoe werkt Spotify Group Sessions?

De nieuwe functie werkt als volgt: je maakt een speciale code aan, waarna je deze kunt delen met je matties. Je kunt dan met iedereen tegelijkertijd nummers skippen, opslaan, toevoegen, op pauze zetten of gewoon nog een nummer op repeat zetten. Een tof idee, maar de kans bestaat dus dat wanneer jij lekker aan het gaan bent op een set Reinier Zonneveld, iemand anders dus een ander nummer opzet. Daarom is het een goed idee om wat dingen af te spreken voordat je een lekkere luistersessie plant.

Het lijkt erop dat Spotify een klein beetje heeft afgekeken bij Netflix. Zij lanceerde namelijk nog niet zo lang gelden de functie Netflix Party, waar je ook met meerdere mensen op afstand naar dezelfde film of serie kunt kijken.

Geen limiet

Bij de functie op Spotify zit geen limiet aan hoeveel mensen je groepssessie kunnen joinen en dat maakt het extra leuk. Enorm handig als je (ooit weer) een huisfeestje organiseert, quarantaine vrijmibo hebt of met je collega’s dezelfde muziek op afstand wilt luisteren nu jullie thuiswerken. Je bepaalt nu namelijk met zijn allen welke muziek er door de speakers wordt gepompt.

Spotify Group Sessions-2
Credits: Maria Ashby