Spotify lanceert nieuwe functie voor virtuele optredens

Optredens 1

Je zit er waarschijnlijk helemaal doorheen. Daar sta je dan, helemaal wappie op een festival. De drank is vloeit rijkelijk, de heupjes gaan los en je barst bijna uit elkaar van euforie. Je staat vooraan bij de stage en je voelt de trillingen van de bas door je hele lichaam. Je hebt overal kippenvel, daar komt de drop en BAM… de grond valt onder je weg. De wekker gaat af, het was allemaal een droom en je wordt wakker in een nachtmerrie. Het gemis van festivals, optredens en feesten is real. 

Spotify lanceert nieuwe functie voor virtuele optredens

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor je weer kaakschaatstend op een festival kan staan. Wat doe je als het er even niet goed uitziet? Dan ben je optimistisch en creatief, zo dacht Spotify er ook over. Toen ze zagen dat er zoveel tours en evenementen af werden gelast zochten zij een oplossing. De artiesten werden creatief door online optredens te geven voor hun fans. Spotify dacht gelijk dat ze hier in mee moesten gaan.

Optredens 2
Foto: Karsten Winegeart

Gloednieuwe functie voor virtuele optredens

Spotify is een samenwerking aangegaan met Songkick en Ticketmaster. Zij hebben de handen in één geslagen om op deze manier livestreams van artiesten toe te voegen. Alle evenementenlijsten zijn nu voorzien van artiestenpagina’s en het platform Concerts Hub. Concerts Hub is een platform waarmee artiesten online optredens kunnen doen. Zo kan je dus via de nieuwe functie virtual events livestreams zien via onder andere Youtube, Instagram Live en Twitch. De virtuele evenementvermeldingen kun je vinden bij artiestenprofielen en in de Concerts Hub. Check direct of jouw favoriete artiest binnenkort een optreden geeft. Dat wordt genieten!

Waarom lanceert Spotify deze functie?

Deze functie is speciaal ontworpen voor de Spotify-luisteraars. Op deze manier kunnen fans en artiesten toch nog een beetje met elkaar in contact komen. Zo kan je nieuwe artiesten zien optreden en kan je ze leren kennen. Of kan je jouw favoriete artiest lekker zien optreden op een virtueel event. Ga met je huisgenoten en wat vrienden (max. 4)in je tuin staan, zet een beamer aan, verbind de boxen en gaan met die banaan. Als jij niet naar de festivals kan komen, breng het festival dan maar naar jezelf.

Optredens
Foto: Jakob Dalbjorn
Source :