Spotify maakt meest gestreamde muziek van 2019 bekend

Het jaar loopt weer op zijn einde en dat betekent dat we massaal ‘terugkijken’ wat 2019 ons heeft gebracht. Ook in 2019 draaide de muziekindustrie weer op volle toeren en dat heeft voor veel nieuwe muziek gezorgd. De grote vraag is natuurlijk welke muzikanten het meest succesvol waren. En waar kijk je dan naar? Tegenwoordig in ieder geval niet meer naar hoeveel albums een artiest heeft verkocht. Spotify is dé meetlat voor succes en laten zij nou net de cijfers van afgelopen jaar naar buiten hebben gebracht.

Spotify streams in Nederland

We blijven even in Nederland, want ook hier werd de streamingservice door bijna iedereen en zijn/haar moeder gebruikt. Dit was mede te danken aan Kriss Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het nummer ‘Hij is van mij’ en dat is in 2019 het meest gestreamde nummer geweest. De hit werd een shopping 51,1 miljoen keer beluisterd via Spotify.

Ook op plek twee vinden we een samenwerking van meerdere artiesten terug. Om precies te zijn Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met het nummer ‘Hoe het Danst’. Een volledige Nederlandse top drie zat er niet in, want op plek drie vinden namelijk Shawn Mendes & Camila Cabello met hun populaire hit Señorita. De complete top 10 vind je hieronder:

 

  • Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha featuring Bizzey – Hij is van Mij
  • Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe het Danst
  • Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita
  • Duncan Laurence – Arcade
  • Davina Michelle – Duurt te Lang
  • Lewis Capaldi – Someone You Loved
  • Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care
  • Mabel – Don’t Call Me Up
  • Suzan & Freek – Als het Avond is
  • Snelle – Reünie

 

Deze top 10 is gebaseerd op alle Nederlanders die gebruikmaken van Spotify. Dat zijn er op dit moment 5,2 miljoen en dat is 39% van de gehele Nederlandse bevolking.

Post Malone

Wanneer we het speelveld verbreden en aan kijken wat er wereldwijd het meest beluisterd is via Spotify, krijgen we een heel ander lijstje. In de top vijf vinden we ‘bad guy’ van Billie Eilish, Sunflower van Post Malone en Swae Lee, ‘7 Rings’ van Ariana Grande, Old Town Road Remix van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus. Toch moesten al deze nummers het afleggen tegen Señorita van Shawn Mendes & Camila Cabello (meer dan een miljard streams).

De grote winnaar van 2019 was Post Malone. Hoewel hij niet het meest succesvolle nummer in zijn bezit heeft, is hij alles bij elkaar het meest gestreamd. Met 6.5 miljard streams is hij de kampioen van het afgelopen jaar. Alleen Billie Eilish, Ariana Grande, Ed Sheeran en Bad Bunny konden enigszins bijblijven.