Zo lang duurt het om Spotify uit te spelen

Spotify uitspelen

Tuurlijk, cd’tjes laten branden door je buurjongen en daar 15 gulden voor neertellen had z’n charmes, maar het leven is nu toch echt een stuk makkelijker. Spotify is een van de mooiste dingen die ons is overkomen sinds dat pindakaas met stukjes op de markt is. Voor een relatief klein bedrag per maand kan je naar meer dan 40 miljoen verschillende nummers luisteren. Hoe mooi is dat!?

Maar als Nederlander wil jij vast álles uit je abonnement halen wat er in zit en we kunnen je nu vast vertellen: in één maand gaat het je niet lukken om ze allemaal te luisteren.

Spotify uitspelen

Ondanks dat we allemaal een vriend(in) hebben die nog geen afval gaat buiten zetten zonder koptelefoon op, ook hij/zij zal flink gas moeten geven mocht de ambitie er zijn om heel Spotify uit te spelen.

We hebben even ons telraam erbij getrokken en kwamen op de volgende berekening:

Als je sinds het begin van de popmuziek rekent, duurt een liedje gemiddeld 4 minuten. The Beatles hielden het na 2 minuten vaak voor gezien, waar Meat Loaf na 8 minuten nog hun bek niet houden. Nou, 40.000.000 x 4 = 160.000.000 minuten, ofwel ruim 111.111 dagen, ofwel 304,2 jaar aan een stuk door Spotify luisteren!

Achter de feiten aan

Fijn dat lage maandelijkse bedrag, maar dit geintje kost je dan wel bijna 36,5k (3.650 maanden x €9,99)!

Dat is allemaal leuk en aardig, maar een dag later loop je direct weer achter. Want er komen gemiddeld 20.000 nieuwe liedjes op Spotify per dag! Zoveel uren heb je niet eens om het in één dag in te halen. Laat staan om het überhaupt te halen, want je zal altijd achter de feiten aan blijven lopen.

Je kan het proberen en geef ons maar een overzicht van de de tofste nummers die je hebt gevonden in de krochten van de streamingservice. Wij kwamen laatst deze artiest nog tegen, misschien is het iets voor jou!

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *