Stadscamping Drift: logeren in Nijmeegse achtertuinen en zolderkamers

Stadscamping Drift

Op 8 en 9 juni is Nijmegen in de ban van Drift Festival. En omdat een tweedaags festival natuurlijk om een slaapplek vraagt is Stadscamping Drift in het leven geroepen. Dit platform linkt festivalgangers van buiten de stad aan gastvrije Nijmegenaren, die hun achtertuinen, zolderkamers en slaapbanken beschikbaar stellen. De stad wordt een weekend lang omgetoverd tot camping en besparen logés op hotelkosten en ervaren ze de warmte van Nederlands sociaalste stad.

Stadscamping Drift

Drift Festival duurt dit jaar voor het eerst twee dagen en daarmee is overnachten een essentieel onderdeel van de meerdaagse beleving. Omdat een festivalcamping als losstaan onderdeel niet past binnen de Drift beleving, heeft de organisatie ‘Stadscamping Drift’ in het leven geroepen. Op deze manier brengt het gelijkgestemden bij elkaar en bovendien is het opzetten van een festivalcamping belastend voor het milieu en past niet binnen het beleid.

Stadscamping Drift
Credits: Guy Houben

De stad

Organisator Brent Roozendaal beschouwt Nijmegen als de meest sociale en meest vriendelijke stad van Nederland. “Die gastvrijheid willen we tonen tijdens het Pinksterweekeinde. We trekken steeds meer bezoekers van buiten Nijmegen en denken dat Drift Festival een mooie gelegenheid is om de stad beter te leren kennen, maar de hotels zijn beperkt en daarom flink aan de prijs. Dat past niet bij ons festival.”

Roozendaal is zich bovendien bewust van de tol die een festival eist voor zijn omgeving. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en de organisatie is dan ook aangesloten bij het EGC 2018 convenant. “We willen graag dat onze bezoekers een heel weekend kunnen blijven, maar de treintijden laten dat niet altijd toe. Mede daarom vragen we onze bezoekers om een logeerplek beschikbaar te stellen tijdens de Pinksterdagen. Het aanmeldsysteem is overigens kindsimpel: hosts zetten hun locatie op de landingspagina en gasten kunnen daar meteen zien welke plekken nog vrij zijn. Dat is naast duurzamer, vooral ook gezelliger.”

Beloning

Om het goede voorbeeld te geven stelt de Nijmeegse nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen zijn tuin en huis open voor dit initiatief. Wie er snel bij is, wordt extra beloond. De eerste logeerder én de eerste die zijn huis of tuin beschikbaar stelt via de website, krijgen een unieke Drift pyjama, uitgereikt door Wethouder Esselbrugge. Bovendien krijgen mensen die een slaapplek aanbieden de nieuwe Jägermeister coolpack en coolbag cadeau.

Stadscamping Drift

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *