Stimulatie van deze 5 lichaamsdelen kan tot een orgasme leiden

Touch
// 18 februari 2021
Orgasme

Kennen jullie de film 40 Days and 40 Nights uit 2002 nog? De film waarin Josh Harnett zich 40 dagen en nachten onthield van seks? Nee? Niet heel gek. De film was geen flikker aan, maar één scene kan ik me nog wel voor de geest halen: die waarin Harnett zijn vriendin een orgasme bezorgt met behulp van enkel een bloem. Nu heeft de bloem in kwestie er zelf niet zo heel veel mee te maken, maar het blijkt dus dat stimulatie van bepaalde lichaamsdelen, anders dan het geslachtsdeel, óók tot een orgasme kan leiden. Who would have tought?

Lichaamsdelen die een orgasme kunnen veroorzaken

Brein

Seks wordt door de meeste mensen gezien als een fysieke daad met de genitaliën in de hoofdrol. De realiteit is echter dat de heetste seks tussen onze oren zit. Opwinding is zowel een fysiek als een mentaal dingetje en als je voldoende je best doet, is je dirty mind alles wat je nodig hebt om tot een orgasme te komen. Orgasmes die mensen krijgen door zich klaar te ‘denken’ door middel van fantasieën en ademhalingstechnieken worden ‘energieorgasmes’ genoemd. En uit onderzoek blijkt dat iedereen het kan leren!

Navel

Voor mij een plek waar zich vervelende pluisjes verzamelen, maar voor sommige mensen een plek waarvan ze kneitergeil worden. We noemen het de ‘alvinolagnia’ en is krachtig genoeg om een orgasme te veroorzaken. Hoewel er nog weinig onderzoek is gedaan, luidt de theorie als volgt: door de navel te stimuleren, prikkel je de ‘nervus agnus’ – een hersenzwenus die via je hals in contact staat met je hersenen. Voor mannen lijkt dit gevoel op een trap op de scrotum, voor vrouwen kan het een enkeltje climax opleveren.

orgasme

Credits: Lana Abie

Borsten

Of nu de tepel of clitoris wordt geprikkeld: volgens onderzoekers wordt hetzelfde gedeelte in het vrouwelijke brein geactiveerd. Beide zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine wordt vrijgegeven, wat plezier en ontspanning veroorzaakt en een piekniveau bereikt vlak voor een orgasme. Ongeveer 29% van de vrouwen heeft wel eens een ‘borstorgasme’ gehad en anders dan vaak wordt gedacht, is niet de tepel zelf, maar het gebied net boven de tepelhof het gevoeligste deel van de borst.

Core

Nee, het is geen verkooppraatje voor de lokale pilatesklas. Vrouwen kunnen daadwerkelijk een orgasme krijgen door middel van core-oefeningen. Een onderzoek wijst uit dat ongeveer 45% van de deelneemsters tijdens het sporten een orgasme hebben gekregen tijdens buikspieroefeningen.

Duim

Op je duim sabbelen is voor volwassenen niet echt oké, tenzij je ervan klaarkomt natuurlijk! Als je het maar achter gesloten deuren doet. Rafe Briggs, een man die aan beide benen en armen verlamd is, haalde in 2013 het nieuws toen hij ontdekte dat hij door duimstimulatie zijn broekpistool af liet gaan. Sekstherapeuten noemen het een ‘transferorgasme’, waarbij erotische sensaties worden verplaatst naar een ander lichaamsdeel. In dit geval de duim dus.

orgasme veroorzaken

Credits: Tookapic