Subtiel flirten: zo stapt er óók iemand op jou af

flirten

Bij sommige mensen lijkt het wel of de mannen of vrouwen voor hem of haar uit de lucht komen vallen. In een oogwenk staan de kandidaten al voor diegene in de rij. Je vraagt je af waarom het bij jou nooit zo soepel verloopt, want het kan dus blijkbaar wel. Om ervoor te zorgen dat jij voortaan ook met vijf mannen of vrouwen aan je arm de kroeg verlaat, leren we je vandaag iets nieuws: subtiel flirten.

Flirten kan namelijk soms een beetje spannend zijn. Wat is gepast om te zeggen en wat kun je beter achterwege laten? Om je al deze dilemma’s te besparen gooien we het daarom over een andere boeg. Zo hoef je geen blauwtje te lopen en heb je geen awkward gesprekken of een zwetende trillende bovenlip. Subtiel flirten gaat ervoor zorgen dat er óók iemand op jou afstapt.

Subtiel flirten: zo stapt iemand op je af

Eyes are the window to the soul

We beginnen als eerste met oogcontact. Dit is een hele belangrijke, want zonder oogcontact heeft de ander geen idee dat je iets van hem of haar wil. Gewoon even diegene aan de andere kant van de bar aankijken, zo is het eerste contct gemaakt.

flirten
Credits: Vinicius Altava

Ready for the next step? Probeer dit dan een minuut of twee vol te houden. Beetje gek misschien, maar onderzoek wijst uit dat twee minuten oogcontact kan zorgen voor toegenomen gevoelens en gepassioneerde liefde. Zorg dus dat je letterlijk en figuurlijk oog in oog komt te staan met jouw droomprins(es).

Smile!

Mensen vinden het aantrekkelijk wanneer je vrolijk en zelfverzekerd overkomt. Even een lachje laten zien en je bent dan al halverwege. Subtiel flirten was nog nooit zo simpel, dus wat wil je nog meer.

Lichaamstaal imiteren

Flirten is een vak apart. Onderzoek wijst namelijk uit dat non-verbalen contactsignalen vijf keer zo veel effect hebben dan verbale. Voordeeltje: het is helemaal niet zo erg als je met een trillende stem en puddingbeentjes voor degene staat. Plus, geen wonder dat oogcontact zo goed werkt. Maar, er is meer.

Met lichaamstaal kun je ook non-verbale signalen afgeven. Wanneer je iemand wel ziet zitten, imiteer je automatisch zijn of haar lichaamstaal. Vaak is dit dus onbewust, maar nu we dit toch weten, kunnen we wel even een tandje bijzetten. Imiteer daarom af en toe de lichaamstaal van je doelwit, maar houd het subtiel. We zijn immers rustig aan het filrten en het mag dus niet teveel opvallen.

flirten
Credits: Burst

Flirten door huid te laten zien

Dames opgelet, deze is voor jullie. Wanneer vrouwen geïnteresseerd zijn in iemand, zijn ze geneigd hun huid op erogene zones zoals de nek, eerder te laten zien. Nu hoef je trouwens niet bij het volgende avondje uit een shirt met decolleté tot je navel achteruit te kast te trekken. Wel kun je op deze manier subtiel de aandacht naar bijvoorbeeld je nek trekken als je die tijger aan de andere kant van de club wel ziet zitten.

Vandaag is rood

Nog een tipje voor de ladies. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kleur rood ervoor zorgt dat mannen en vrouwen zich sneller tot je aangetrokken voelen. Rood trekt daarnaast alle ogen naar je toe. Vis dus ergens een rood shirtje, blousje of lipstick vandaan en val op!

Flirten met aanraking

Ben je met je droomprins(es) in gesprek, dan kun je ook aanrakingen gebruiken om subtiel te flirten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je aantrekkelijker lijkt wanneer je iemand aanraakt. We bedoelen dan wel op degelijke plekken, geen vulgaire escapades in het openbaar a.u.b. Je kunt dit subtiel doen door bijvoorbeeld iemands schouder of arm aan te raken. Zo laat je iemand zien dat je meer interesse hebt dan alleen een gezellig praatje aan de bar. 

flirten
Credits: Bigstock