Amsterdamse club Sugar Factory sluit per direct haar deuren

Sugar Factory

Het is een trieste dag voor het Amsterdamse clubleven. Poppodium Sugar Factory, de Amsterdamse club tegenover de Melkweg, sluit per direct haar deuren. Het ging al een tijdje financieel slecht en ondanks alles op alles te hebben gezet om het voortbestaan te bewaken heeft de organisatie nu faillissement aan moeten vragen.

Sugar Factory

Het is alweer veertien jaar geleden dat Sugar Factory werd opgericht, met als doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen. Afgelopen tijd stond in het teken van het uitzetten van een vernieuwde muzikale lijn uit te zetten. Deze exploitatie bleef echter dusdanig achter dat de organisatie nu geforceerd is een failissement aan te vragen. Alle aankomende shows zijn geannuleerd en mensen die kaartjes hadden gekocht krijgen hun geld hoogstwaarschijnlijk niet terug.

EDM

Hoewel Sugar Factory voor bekend stond als een live podium, waar de afgelopen jaar geweldige artiesten de revue hebben gepasseerd, speelde de club ook een rol in de EDM-wereld. Zo waren er tijdens ADE regelmatig optredens van prominente namen en werden er ook clubavonden georganiseerd. Het sluiten van de club is dan ook een serieus verlies voor Amsterdam en haar nachtleven.

Credits: Charles Deluvio

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *