Sziget maakt line-up voor 2019-editie compleet

Festivalnews
// 26 april 2019
Credits: Koncz Márton - Rockstar Photographers

Dit jaar vindt alweer de 27e editie plaats van Sziget. Inmiddels is dit zevendaagse festival uitgegroeid tot een van de grootste muziekfestivals in Europa. Het Óbuda-eiland, beter gezegd The Island of Freedom, trok vorig 565.000 bezoekers. Het festival is dus maar al te populair. Ook de Sziget Express die in 2009 werd geïntroduceerd is geliefd bij de bezoekers. Jaarlijks worden daarmee 2.500 Nederlandse en Belgische bezoekers naar het festival gebracht. Zo ook dit jaar tussen 7 en 13 augustus 2019. Deze week maakten de organisatie de Sziget 2019 line-up compleet.

Sziget 2019 line-up, hij is compleet!

Sziget heeft de laatste namen toegevoegd aan zijn programma en daarmee is de line-up compleet. Zo zijn Macklemore, 6LACK, Michael Kiwanuka en Colin Benders toegevoegd. Die laatste naam kan je zomaar eens bekend voorkomen, aangezien Colin Benders afkomstig is uit Utrecht. Deze Nederlandse hiphopartiest kreeg op zijn derde verjaardag al een trompet van zijn oom Jack Terrasson, een bekende jazzpianist uit New York. Inmiddels is Colin Benders uitgegroeid tot een artiest wie al veel van de wereld heeft gezien. Ook Macklemore zal je zeker bekend in de oren klinken. In 2000 nam hij een EP op onder de naam Professor Macklemore. Later besloot hij om verder te gaan onder de naam Macklemore en brak door met ‘Thrift shop’ in 2012. What, what, what, what. 

 

Verder vind je op de mainstage namen terug als Ed Sheeran, Franz Ferdinand, Tove Lo, Mura Masa, Post Malone, Martin Garrix, Foo Fighters en Years & Years. Bij de Bacardí Arena zullen onder andere Coone, W&W, Sigala en Jax Jones staan. Lekkere Sziget 2019 line-up hoor!

Sziget Cruisin Boat Parties

Bezoekers van Sziget hebben ook de mogelijkheid om de stad Boedapest te ontdekken met een speciale sightseeing tour. Op de recreatieboot doe je waar jij zin in hebt. Van chillen op een zitzak met het Parlementsgebouw op de achtergrond tot het losgaan op een sfeervol feest aan boord. Optimaal genieten van de stad met de vele bruggen die boven hun hoofd passeren en de honderden jaren oude gebouwen aan de rand van de Donau. Iedere dag van Sziget te boeken met onder andere Vunzige Deuntjes Soundsystem en Sigala.

Categories
Festivalnews