Dit is waarom de Sziget Express zo’n bucketlistding is

See
// 13 april 2019

Sziget 2019

Sziget is qua bezoekersaantallen het grootste festival van Europa, wat als het aan ons ligt genoeg reden is om het op je emmerlijstje te zetten. Elk jaar komen bijna een half miljoen mensen naar het eilandje in Boedapest. Je kan je vast al een kleine voorstelling maken hoe hard het moet zijn om daar met je mooie bekkie tussen te staan.

Er komen grote namen als Edje Sheeran, Martin Garrix en The Foo Fighters. Maar wij worden toch warmer van David August en Richie Hawtin, die op Lowlands vorig jaar beide livesetjes wegzetten waar je u tegen zegt. Ook Tom Odell prijkt op de line-up. We vragen ons af of hij ’s morgens optreed…

Sziget Express 2019

Op Sziget zijn Nederlanders, met gemiddeld 14.000 man, verre van ondervertegenwoordigd. Niet gek dat de organisatie, samen met Festival.Travel, gekozen heeft om een speciale trein richting het wilde oosten te sturen, genaamd de Sziget Express. Zie je het al voor je? Een met gemiddeld 150 km/h over een rails vliegende holle staaf op wielen, vol met feest-hongerige beesten. Dat kan alleen maar uit de klauwen escaleren, zou je denken.

True, maar binnen proporties. Anders zou de Sziget Express in 2019 niet z’n tiende verjaardag kunnen vieren. Hoe houden ze deze dansmanège aan swingkikkers met hoge nood in toom? Door ze wat stoom (ha, trein) af te laten blazen! Denk aan speciale partywagons met DJ’s, voor zweterige intieme treinfissa’s. Of ken je het gevoel dat je in de trein zit tegenover een bloedmooie kerel of mademoiselle, maar dat je géén Twister met hem of haar kan spelen? Precies! Dat kan in de Sziget Express dus wél!

Het is dé uitgelezen kans om alvast wat leukerds uit te zoeken, waar je de komende week naast gaat staan zwieren, klappertanden en rollenbollen. Tussen die 2000 opgehitste snelkookpannenkoeken moeten wel een paar toppers zitten. De eerste kater van je week Sziget kun je vieren met een potje yoga of de prachtige uitzichten die Oost-Europa te bieden heeft.

Omdat de Sziget Express al op dinsdag 6 augustus (één dag voor het festival begint) arriveert in Boedapest, is er een Moving-In Ticket (€25,-) beschikbaar. Koop je deze naast een 7-Day Pass, dan krijg je al vanaf 6 augustus toegang tot het festivalterrein. En dat is garantie voor de beste kampeerplek en je kan bij de Sziget Warm-Up Party aanwezig zijn. Exclusief!

Oké, de Sziget Express #1 is uitverkocht, maar voor #2 zijn nog volop kaarten beschikbaar. Het zal de ervaring van je leven worden, en daarnaast heb je ook nog een wit voetje gehaald bij Moederje Natuur, want het treinritje van 20 uur stoot 88% minder CO2 uit dan het vliegtuig!

De Sziget Express vertrekt op maandag 5 augustus vanaf Amersfoort en rijdt op woensdag 14 augustus terug. Je hebt al een kaartje voor €190, maar als je een couchette wil betaal je €220. De luxe poezen kunnen dit voor €20 extra upgraden naar een comfort couchettes. Dat doen wij dus. Zien we je daar? Boek hier!

Details:

Vertrek Amersfoort, Nederland: maandag 5 augustus
Aankomst Budapest-Keleti, Hongarije: dinsdag 6 augustus

Vertrek Budapest-Keleti, Hongarije: woensdag 14 augustus
Aankomst Amersfoort, Nederland: donderdag 15 augustus

Source :