Sziget geeft Nederlanders het podium met o.a Son Mieux, Jungle By Night en Awakenings

Sziget-1

Sziget Festival vindt deze zomer van 10 tot en met 15 augustus plaats in Boedapest, Hongarije. Op de line-up staan grote namen: van Billie Eilish tot Lorde en Imagine Dragons. Naast de duizenden Nederlandse bezoekers die jaarlijks afreizen naar The Island Of Freedom, staan ook veel Nederlandse artiesten op het programma. Zo maakt Son Mieux haar opwachting op het grootste podium en hebben Coloray en Jungle By Night een mooie plek op het festival.

Sziget krijgt Nederlands tintje

De Haagse popgroep Son Mieux staat op dag één van Sziget op de Main Stage. Later die dag maken Foals, Sam Fender en Florence + The Machine daar hun opwachting. De Tilburgse producer Coloray timmert hard aan de weg en die leidt hem dit jaar ook naar Boedapest. Hij staat in de tweede grootste stage van het festival: de FreeDome. Op zaterdag 12 augustus staat hier ook Jungle By Night.

Techno-koning Reinier Zonneveld reist al de hele wereld af en daarbij kan Hongarije niet achter blijven. Aan hem de eer om op vrijdag 11 augustus de Party Arena af te breken. Hij staat daar op uitnodiging van Awakenings, die hier een avond host. Naast hem staan ook Bart Skils en Grace Dahl. Ook Q-Dance host een avond op het eiland. Zij nemen onder meer Ran-D en Sub Zero Project mee.

Sziget-3
Credits: Sziget Festival

Podia met eigen verhaal

Naast de grote shows op de Main Stage, de gigantische FreeDome en het legendarische Colosseum, ontdek je op Sziget nog tal van andere podia en acts. Elk podium heeft een eigen verhaal en line-up. De Europe Stage is al sinds jaar en dag dé plek om grote talenten en nieuwe muziek te ontdekken. Dit jaar staan hier onder meer de punkband Tramhaus en ook Prins S. & de Geit. Uit België staat hier The Haunted Youth. Deze band speelt momenteel de festivalweides plat en nu mogen ze hun dromerige indie rock ook in Boedapest laten horen.

De dropYard stage biedt plaats aan hiphop en alternatieve acts uit heel de wereld. Dit is de stage waarop Bizzey maar liefst twee keer zal staan – ook zijn alterego Leyo maakt zijn opwachting met een dj-set. De techno hypes van dit moment, Gladde Paling en ViezeAsbak, staan op zondag 13 augustus op deze stage.

Ook aan het uitgebreide randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, cabaret, wereldmuziek en kunst zit een Nederlands randje: het Nederlandse acrobatische gezelschap van Panama Pictures en performance art van Close Act is met een bijzondere productie te zien.

Kaartverkoop

Tickets voor Sziget zijn nog te koop. Wie het complete festival – zes dagen – wilt meemaken betaalt momenteel €379. Voor drie dagen Sziget betaal je €270 en dagtickets zijn te koop vanaf €85. Tickets zijn te koop via deze link.

Ook in 2023 reist de Sziget Express weer naar Boedapest. Deze internationaal bekende festivaltrein brengt jaarlijks duizenden Szitizens van Nederland naar Hongarije.

Sziget-2
Credits: Sziget festival