Moet je jouw telefoon meenemen naar een festival?

Vanaf 25 september is het moment waar wij al ruim een jaar op wachten daar. Dan mogen we eindelijk weer los op de festivalweide en doen waar we zo van houden: flaneren.

Het maximumaantal bezoekers en de verplichte sluitingstijd wordt afgeschaft voor evenementen die buiten plaatsvinden. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75 procent van de reguliere bezoekers toelaten en moeten tussen 00.00 uur en 06.00 uur de deuren sluiten. Ook meerdaagse evenementen zijn vanaf 25 september weer mogelijk, mits bezoekers elke 24 uur hun ‘coronapas’ laten zien.

Eindelijk wat meer vrijheid en terug naar ‘normaal’.

Maar met festivals poppen er natuurlijk ook een aantal vragen op in je hoofd. Zeker omdat het weer even onwennig is om één dag of een heel weekend los te gaan op je favoriete deuntjes. Hoeveel geld ga ik pinnen? Wat voor tent neem ik mee? Moet ik een warme trui meenemen?

En natuurlijk: neem ik mijn telefoon mee het terrein op? Verschillende mensen, verschillende meningen, maar wij zetten de voor en nadelen van een telefoon op een festival voor je op een rijtje.

Je telefoon thuislaten

Hij kan niet gejat worden of kwijtraken

Op een of andere manier ben je op festivals niet echt bezig met wat er met je waardevolle spullen gebeurd. Of dat nu komt omdat je een drankje op hebt, of dat je wordt verzwolgen door de heerlijke festivalsfeer: materialistische dingen doen er even niet toe.

Op dat moment.

Want als jij naderhand merkt dat je splinternieuwe iPhone 13 ineens foetsie is, geeft dat toch een heel naar nasmaakje. Je telefoon lekker thuislaten dus.

Disconnected

Festivals zijn er om van te genieten. En een telefoon kán daar een storende factoren zijn. We zijn snel geneigd om onze telefoon te checken, óók op festivals. Al is het maar om te kijken of je nog een berichtje hebt van je ex, die inmiddels een scharrel is, of even om te kijken of er iets op Instagram is gepost. Neem je je telefoon niet mee naar een festival, dan heb je hier allemaal geen last van. Geniet van het moment!

Geen selfies

Het is voor sommige mensen een enge verslaving: selfies. En het is er eentje waar je maar moeilijk vanaf kunt komen. Zeker met al die heerlijke podia op festivals als achtergrond. Maarrrrrr, er is een oplossing: Laat je telefoon thuis!

En trouwens, wie zit er op jouw dronken Instagram Stories te wachten? Precies, niemand.

Credits: Julián Gentilezza

Je telefoon meenemen

Je raakt je vrienden niet kwijt

Er komt vroeg of laat een moment dat jij je squad kwijtraakt op een festival. Paniek slaat toe, want hoe ga jij ze in hemelsnaam terugvinden in die mensenmassa? Ohja, je hebt gewoon een telefoon bij waarmee je ze kunt bellen of appen. Heerlijk als je ze weer in dramatisch in de armen kunt vliegen wanneer jullie weer herenigd zijn. Best feeling ever!

Je hebt alles bij de hand

Tegenwoordig kunnen we bijna alles met onze telefoon. Of je nu de festivalplattegrond wilt checken of wilt kijken wie er dalijk draait op de main. Je telefoon weet alles. Eigenlijk is het een soort festival survival-encyclopedie die je bij MOET hebben.

Je kunt telefoonnummers opslaan

Misschien wel een van de belangrijkste reden om je telefoon wél mee te nemen naar een festival. Op de festivalweide hangt er namelijk liefde in de lucht. En stel je voor: je loopt de liefde van je leven tegen het lijf en je hebt naderhand geen enkele manier om met haar in contact te komen.

Extra tip

We kunnen begrijpen dat je tóch bereikbaar wilt zijn, maar geen zin hebt in alles wat erbij komt kijken wanneer je jouw smartphone meeneemt. Dan is er een oplossing: neem een oude telefoon zonder internet en doe er je simkaart in. Zo kun je toch bellen en SMS-en (jep, dat is nog steeds een ding) in geval van nood en loop je niet het risico dat je een dure telefoon verliest of kwijtraakt. Want eerlijk is eerlijk, je kunt beter een Nokia 3310 verliezen dan een iPhone 13 die nog maar net uit de verpakking is.

Credits: Eirik Solheim