Alles wat je wilt weten over een tepelorgasme

Tepelorgasme-2

Je kunt waarschijnlijk beamen dat een orgasme krijgen één van de mooiste dingen in het leven is. Of je het nu zelf doet of je partner ervoor zorgt, klaarkomen zorgt voor een golf van euforie en kan ook ontzettend veel voordelen hebben.

Maar wist jij ook dat je een orgasme kunt krijgen door enkel en alleen de tepels te stimuleren? Yup, we hebben het hier over een tepelorgasme. Een tepelorgasme kan hetzelfde gevoel geven als een ‘normaal’ orgasme. Toch weten niet veel mensen wat het precies is en belangrijker nog: hoe je het kunt stimuleren. Daarom ging Mellowed op onderzoek uit, om jou wat wijzer te maken. You’re welcome!

Credits: Cottonbro

Alles over het tepelorgasme

Wat is het precies?

First things first, zoals we weten komt een orgasme voort uit opwinding. Die opwinding wordt zowel lichamelijk als mentaal opgewekt. Om een hoogtepunt te bereiken heb je dus niet alleen je geslachtsdeel nodig, maar moet je ook je gedachten ertoe zetten. Door bepaalde gedachten te hebben kan er zelfs een orgasme ontstaan zonder dat je je geslachtsorganen stimuleert. Dit betekent dus dat je kunt klaarkomen zónder je penis of vagina te stimuleren. Say whut!? Je lichaam is in staat om dat gevoel op te bouwen met andere plekken op je lichaam.

Deze plekken worden ook wel de erogene zones genoemd en kunnen per persoon verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je vriendin helemaal wild wordt van een aanraking rondom haar oren, terwijl jij daar helemaal niks van moet hebben. Het klaarkomen door stimulatie van deze plekken wordt ook wel een non-genitaal orgasme genoemd. Een tepelorgasme is er daar één van.

De zenuwen in je tepels staan in verbinding met je brein en die verbinding is weer gekoppeld aan de verbinding tussen je brein en geslachtsdeel. Daarom kun je klaarkomen bij stimulatie van de tepels, net zoals je dat kan bij stimulatie van je vagina of penis.

Kan iedereen een tepelorgasme krijgen?

Hell to the f*cking yes! Toch zit er een kanttekening aan: als je tepelstimulatie niet chill vindt, wordt het een lastig verhaal. Bij vrouwen zijn de tepels over het algemeen gevoeliger dan bij mannen. Dit maakt het voor vrouwen makkelijker om een tepelorgasme te stimuleren. Maar vrouwelijke borsten hebben behalve een seksuele functie ook een voortplantingsfunctie. Dit zorgt er voor dat vrouwen het soms ongemakkelijk of niet fijn vinden als hun borsten en/of tepels worden gestimuleerd. Bij mannen daarentegen hebben zijn tepels in principe alleen een erogene zone.

Kun je een tepelorgasme trainen?

Net als bij een ‘normaal’ orgasme kun je ook onderzoeken of het stimuleren van de tepels bij jou werkt. Gewoon door te proberen en te experimenteren. Leer je borsten en tepels kennen en zorg ervoor dat je gewent raakt aan tepelstimulatie. Zo kom je er binnen no-time achter welke soort aanrakingen jij lekker vindt.

En als je dat eenmaal weet, laat je partner dit dan ook weten. Ook kun je proberen je tepels gevoeliger te maken voor seksuele stimulatie. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het masturberen je tepels aanraken. Op deze manier gaat je brein een link maken en leren je tepels om op seksuele aanraking te reageren. Daarbij is het belangrijk om niet meteen de volle aandacht op de tepel te leggen, maar ook het gebied er omheen niet te vergeten.

Tepelorgasme-4
Credits: Yogendra Singh