Waarom heette ‘The Summer of Love’ The Summer of Love?

Summer of love

Toen jouw vader en moeder nog dubbeltjes kregen van hun ouders om een zak snoep te halen, voltrokken zich heel wat minder onschuldige dingen in de wereld. In Vietnam schoten ze elkaars kop eraf en vrouwen werden onderdrukt. In de V.S. waren ze hier niet bepaald fan van dus er ontstond een grote groep mensen die zich hier tegen afzette. Toppertjes waren het. Dit deden ze natuurlijk door te demonstreren, maar ook door te feesten. Ontzettend veel te feesten.

The Summer of Love

1967 was het hoogtepunt. En dan vooral in San Francisco. In het kort: iedereen gebruikte LSD en had seks met elkaar. Klinkt als een topidee, maar jij en ik weten ook dat hier nadelen aan zitten. SOA’s waren dan ook de Pokémonkaarten van die tijd. Heb jij Hepatitis B? Oh ik, heb Chlamydia dubbel. Ruilen? En de LSD maakt het er natuurlijk ook niet heel veel overzichtelijker op.

Maar waarom dan Summer of Love? Ten eerste: de hippie-cultuur was tegen geweld. En check even hoe die guys er uitzagen, mega schattig toch met al die bloemen en slome bewegingen. Daarnaast ga je de wereld door een roze bril zien door alle LSD en die roze bril die zo ook letterlijk droegen. En ten slotte: iedereen neukte elkaar helemaal suf. Hoe LOVE wil je het hebben?

The Second Summer of Love

Zo’n 20 jaar later, toen jij nog in de warme spijkerbroek van je vader zat, voltrok zich de tweede editie van The Summer of Love. Was er toen wereldvrede? Was er V.N. gesticht? Trouwde toen Prinses Diana? Nope.

Drugs, mate. Again.

Dit keer voltrok de liefdeszomer aan onze kant van de plas. Vooral in het Verenigd Koninkrijk gingen ze in 1988 en 1989 erg lekker op, mja… elkaar. Dit keer geen zwevende hippies, maar ravende trippers. Acid house, bleepjes gemaakt op een Roland TB-303 met een beat er onder, knalde door de speakers op vele illegale raves in zowel Engeland als ons eigen land. Wat waren we lekker vrijgevochten met z’n allen.

En deden we dat op karakter? Oh hell no.

MDMA, die troep die ook in XTC zit, kwam in de partyscene terecht en de rest is eigenlijk geschiedenis. Of nou ja, heden. Want als je op een gemiddeld feestje om je heen kijkt is er de afgelopen 30 jaar niet heel veel veranderd?

Misschien is het tijd voor een volgende Summer of Love. De voorbehoedsmiddelen en onze brains hebben een update gekregen. De muziek klinkt een stuk beter dan ooit en als het aan Arjan Lubach ligt bestellen we volgend jaar XTC bij de Kruidvat.

Dus waar wacht je nog op? Stop een bloem achter je oor, begin met het sparen van zegels, neuk je buurman nu het nog kan en laten we vooral een stuk liever voor elkaar zijn. Want dat is zo gezellig. ☮︎✌?

Summer of love
Credits: Mark Koellmann
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *