[Throwback Techno] Alan Fitzpatrick

Alan Fitzpatrick
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Alan Fitzpatrick in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer:  Sven Väth

Alan Fitzpatrick

Deze technoheld is geboren in Southampton, Engeland. Dankzij zijn vader is Alan Fitzpatrick opgegroeid met een flinke dosis funk en soul. Eenmaal in de jaren 80′ verdwaalde hij al snel in de popmuziek en werd uiteindelijk een ware clubber. Hier ontdekte hij in de eerste instantie rave en acid house, maar werd al snel verliefd op techno. De gehele jaren 90′ heeft hij zich volop gefocust op zijn vak als DJ en producer. Eind 2008 lanceerde hij zijn debuutsingle ‘Nine Hours Later’ op zijn eigen label ‘8 Sided Dice Recordings’. Dit was het begin van een carrière waar Alan Fitzpatrick nog lang niet klaar mee is.

Drumcode

In 2011 tekende Alan Fitzpatrick een contract bij het label Drumcode van de techno-DJ Adam Beyer. Drie albums van de Britse DJ scoorde hiermee erg hoog en ook de remixen deden het erg goed bij het publiek. Nog altijd is hij erg trots op deze albums. Zijn geluid en productie is wel veranderd, maar toch blijft het geluid van toen goed klinken. Alan Fitzpatrick heeft ook aan veel dub-sessies gewerkt, die gepaard gaan met diepere en donkere geluiden. Zijn smaak is dan ook heel breed: van energieke clubtracks tot meer trippie muziek.

Inmiddels heeft hij veel van de wereld gezien en word hij gezien als een bijzondere verschijning door zijn kale kop, postuur en tatoeages. Zijn publiek houdt van zijn brutale en speelse stijl. Vooral in de beroemde nachtclub Fabric in Londen werd hij een icoon. Nog steeds vliegt Alan Fitzpatrick heel de wereld over om zijn sound ten gehoren te brengen. Ook bij Awakenings is hij een regelmatig terugkerende headliner. Hieronder een kleine ode aan de technoheld Alan Fitzpatrick.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *