[Throwback Techno] Carl Cox

[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Carl Cox in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Ricardo Villalobos

Carl Cox

Carl Cox kan zich nog nét niet de Mick Jagger van de techno noemen, maar hij draait al een partijtje lang mee. Al sinds 1988, toen hij doorbrak op de Sunrise Rave in Londen, maakt hij overal ter wereld dingen in hersenpannen los die bij andere DJ’s lekker op het plekje blijven zitten. In 2005 was Carl Cox één van de best betaalde DJ’s ter wereld en in 2017 werd hij door DJ Mag uitgeroepen tot beste techno DJ ter wereld. En nu die zin eens drie keer snel proberen te herhalen.

Brighton

Toen Carl Cox nog een Carl Coxje was vertrok hij naar Brighton, met een lading soul & funk platen waar je U tegen zegt. Dit was in 1986. In deze Britse studentenstad bruiste het nachtleven, dus hij zat helemaal op z’n plek. Het duurde dan ook niet lang voordat hij ontdekt werd. Daarnaast was hij een van de eerste die met drie decks begon te draaien en werd hier al snel meester van.

2018

Nog steeds vind je Carl Cox op vele line-ups staan en is hij vooral in Nederland een ware legende voor velen. Hij heeft op vele podia gestaan, zoals Mystery Land, XO en Loveland, maar hij is natuurlijk vaste gast bij Awakenings. De kans is dan ook klein dat jij nog nooit hebt gedanst tijdens een van de optredens van de fijne Engelsman.

The Que Club

Terug naar de ‘beginjaren’. True, Sir Cox was eind jaren 90 al ruim 10 jaar naam aan het maken in de scene, maar techno bleef underground. We hebben door de DJ’s sets zitten luisteren die nog te vinden zijn en zijn tot de conclusie gekomen dat zijn optreden in The Que Club in Birmingham toch wel het lekkerst is. Press play and enjoy.

Techno Parade

Tóch waren er ook grote festivals als ‘Techno Parade’ in Parijs. Gelukkig voor ons dat dit alles heerlijk 90’s in beeld is gebracht en dat het nog steeds beschikbaar is op YouTube.

Luister, maar vooral kijk naar de jonge Carl Cox die tienduizenden ravers uit hun kale plaat laat gaan:

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *