[THROWBACK TECHNO] DJ Dimitri

DJ Dimitri
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Vandaag staat Dimitri in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Luke Slater

DJ Dimitri

De invloed van Dimitri Kneppers (1967) op de geschiedenis van Nederlandse house muziek is er eentje waar we niet aan voorbij mogen gaan. De muziekcarrière van Dimitri leest als een encyclopedie. Na tientallen jaren van platen draaien mag je Dimitri gerust een veteraan uit de scene noemen. Bekend om zijn gevoeligheid en mixing skills geeft hij je de sensatie dat je stiekem meekijkt met een koppel die seks heeft. In dit geval de muziek en de DJ. Er zijn weinig mensen die zo zelfverzekerd en comfortabel achter de decks staan als Dimitri en weet dit perfect over te brengen op zijn publiek.

DJ Dimitri begint zijn carrière 1987 in de Amsterdamse discotheek RoXY. Hij draait op alle grote feesten in Nederland en in de jaren negentig breekt hij ook in het buitenland door. Vanaf 1995 wordt hij vier jaar achtereen verkozen tot beste DJ van Nederland. In 2007 neemt hij afscheid, om in 2010 terug te keren. In april vorig jaar verliest hij zijn onderbeen na een bacteriële infectie, maar nog geen half jaar later staat hij alweer achter de draaitafels. This guy is a true legend!