[Throwback Techno] Marusha

[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Marusha in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Speedy J

Marusha

Tot nu toe hebben wij alleen throwbacks gegooid naar mannelijke technohelden. Niet helemaal terecht, want er zijn ook heldinnen die vroeger de dansvloer aan het dansen kregen. Zo ook onze Duitse vriendin Marusha Aphrodite GleißBeter bekend als Marusha!

Ergens over de regenboog

Ze groeide op bij haar oma in Griekenland. Na heel wat borden kapot gegooid te hebben, klaar was met het dansen van de syrtaki en de ouzo uit haar strot kwam gooide Marusha het over een andere boeg. Ze ontdekte in de jaren 90 Happy Rave: de vrolijkere variant van hardcore house. De technoartieste begon met het remixen van deze platen. Een grote knaller daarbij was haar remix van Somewhere over the Rainbow. Origineel werd deze ballad geschreven voor de film The Wizard of Oz. Het gaat over een jong meisje die wilde ontstappen naar een mooie wereld ergens over de regenboog. Wij waarderen de uptempo versie iets meer.

Bestemming bereikt

Ook Marusha ontdekte uiteindelijk een nieuwe wereld. In de begin jaren 90 begon zij met het optreden als DJ. Wellicht ken je het nummer The Mayday Anthem van de Duitse techno DJ WestBam. Hij was een van de eerste Duitsers die zich met dancemuziek bezighield. Een ware pionier voor het Duitse muzieklandschap dus! Marusha verzorgde de stem in dit beroemde nummer. Ze hield hier niet alleen bekendheid aan over, maar ook een relatie met de broer van WestBam.

Hoogtepunt

De techno heldin ervoer haar hoogpunt tussen 1994 en 1997. In die tijd bracht Marusha haar eerste album uit, genaamd Raveland. Hier stond onder andere de grote Europese hit Somewhere over the Rainbow op. Een jaar later in 1995 kwam zij met het album Wir. Hierna hoorde je steeds minder van haar. Ze bleef echter wel muziek maken. Daarnaast trad ze op in televisieprogramma’s, bracht ze nog vier albums uit tussen 1998 en 2007 en had een eigen radioshow.

Van Love Parada in 1998 tot aan Outside World begin dit jaar: deze vrouwelijke techno pionier flikte het allemaal!

 

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *