[Throwback Techno] Michel de Hey

Michel de hey
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Vandaag staat Michel de Hey in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Octave One

Michel de Hey

Michel de Hey (1968) is één van Nederlands meest invloedrijke DJ’s in Nederland en heeft de deuren van techno en tech house opengebroken voor een breder publiek. Met zijn ijzersterke optredens in clubs, feesten en festivals heeft Michel de Hey harten van over de hele wereld veroverd. Waaronder die van ons.

Michel begon in de jaren tachtig met mixen en werd destijds ditmaal tweede bij de nationale mixkampioenschappen. Op zijn achttiende heeft hij zijn eerste DJ-set in een club en sinds 1993 draait hij als DJ in de Rotterdamse Discotheek Nighttown. Samen met Ronald Molendijk vormt hij het gezicht van deze discotheek, en eigenlijk ook van de gehele Rotterdamse housescene. Hij draait op vele housefeesten en groeit uit tot één van de bekendste Nederlandse techno-DJ’s.

De Hey heeft enkele eigen labels waarop hij zijn eigen en andermans producties uitbrengt. Commercieel succes boekt hij met verschillende mix- en compilatiealbums en de acts Secret Cinema en Grooveyard, in samenwerking met Jeroen Verheij. In 2002 wordt hij voor de derde keer verkozen tot de beste techno-DJ van Nederland.

Een ode aan deze man is dus meer dan op zijn plaats!