[Throwback Techno] Octave One

Octave one
[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Vandaag staat Octave One in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Giorgio Moroder

De geniale livesets van Octave One zijn de reden dat de mannen uit Detroit voor zo’n beetje elk festival worden gevraagd. Octave One transformeert synthesizers en sequencers in een dosis funk en house waar je spontaan van gaat watertanden.

Octave One

Octave One is het geesteskind van broers Lenny en Lawrence Burden. De mannen drongen in 1990 door in de Detroit-technoscene met hun track ‘I Believe’ van het album ‘Techno 2: The Next Generation’.  Datzelfde jaar begonnen zij hun eigen label: 430 West Records en brachten meteen ‘The Octivation EP’ uit op vinyl.

Lenny en Lawrence worden ook regelmatig bijgestaan door de andere broers en zus Lynell, Lance en Lorne Burden. Het grote commerciële succes voor Octave One kwam in 2000  met de keiharde plaat “Blackwater” en werd wereldwijd meer dan een miljoen keer verkocht. Vandaag de dag wordt deze track nog steeds in sets gebruikt door o.a. Jeff Mills, Richie Hawtin, Lottle Louie Vega en Danny Teneglia.

Het is een genot om naar deze guys te kijken en wanneer je de kans ziet om ze live te zien, DOEN!