[Throwback Techno] Sven Väth

[alert type=white]In ‘Throwback Techno’ gaan we terug in de tijd. Je kunt ons een stel mafklappers noemen als we weer eens in de vroege morgen uit onze aardlekschakelaar staan te gaan op de meest minimale deuntjes, maar we zijn heus niet de eerste. Techno stamt al uit eind jaren ’80, toen het in Chicago en Detroit voor het eerst gedraaid werd. De eerste invloeden van dit heerlijke genre zijn zelfs nog eerder terug te vinden, denk aan Donna Summer en New Order.

Maar vandaag staat Sven Väth in onze spotlights.[/alert]

Vorige keer: Jeff Mills

Sven Väth

Sinds zijn prille begin in de clubscene van Frankfurt in 1982 trok hij meteen de aandacht met zijn DJ sets van enkele uren en startte daarmee een nieuw begrip in de clubcultuur. Zijn naam staat inmiddels niet meer voor alleen de constante ontwikkeling van Electronic Music, maar met zijn platform Cocoon heeft hij ook bewezen comitted te zijn in de ondersteuning van jong muzikaal talent.

De fans van Sven Väth zitten werkelijk overal. Hij heeft gedraaid op de ‘s werelds grootste festivals, toerde door Zuid-Amerika, speelde in de Thaise jungle en is cultureel ambassadeur van het Duitse Goethe Instituut. Hij verenigt 20-jarige met 40-jarige op de dansvloer met zijn tijdloze, alles omarmende techno.

Cocoon

Op Ibiza behoren zijn Cocoon-evenementen al jaren tot de meest succesvolle feesten op het eiland, vanwege hun scherpe muzikale en artistiek profiel. In 2004, zes jaar na het sluiten van de baanbrekende Omen-club, begon hij singel-handedly een nieuw tijdperk in het clubleven van Duitsland en opende de Cocoonclub in hometown Frankfurt. Met twee restaurants, waarvan één bekroond met een Michelin-ster en de absolute elite van het internationale DJ-gilde staat Cocoonclub garant voor een eerste klas entertainmentervaring.

https://www.youtube.com/watch?v=ab7xOzQu7pY

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *