Thunderdome Never Dies wint Kristallen Film

Kristallen film

De documentaire over het Thunderdome-feest Thunerdome never dies is meer dan 10.000 keer in de bioscoop gezien. Daarmee heeft de docu de Kristallen Film-status behaald. Regisseurs Ted Alkemade en Vera Hollan, producenten Rogier Jaarsma en Edvard van ‘t Wout en cameraman Bob Alkemade namen de Award in ontvangst. De Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Thunderdome never dies is de derde film die in 2019 de Kristallen Film Award ontvangt.

Thunderdome Never Dies

De documentaire vertelt het verhaal over het iconische verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het legendarische feest. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk (van ID&T) en Sander Groet (Mysteryland) of DJ’s als The Prophet, DJ Promo, DJ Dano, Da Mouth of Madness en Gizmo zorgen voor een exclusieve blik binnen Thunderdome. De documentaire sleept je mee in het diepe verleden van de gabbers door de vette beelden van de vroegere feesten. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers? Thunderdome never dies is een trip down memory lane en kijkt uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu.

Thunderdome never dies is geregisseerd door Ted Alkemade en Vera Holland. De film is geproduceerd door Deep Thought Productions en 2CFILM. Just Film Distribution verzorgt de filmdistributie van Thunderdome never dies, die momenteel in 37 bioscopen draait.

Soundtrack

Sinds vandaag is ook de soundtrack van Thunderdome Never Dies beschikbaar op Spotify. DJ Promo stelde deze samen. In totaal zijn 20 van de meest legendarische nummers terug te vinden op het album, resulterend in bijna anderhalf uur hardcore. Thunderdome Never Dies is hier te vinden.

Thunderdome Never Dies